Real započeo pregovore sa zvijezdom Serie A, spremna ponuda i za drugu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.03.19. | 18:06

Ovo bi izazvalo tektonske promjene na tržištu.

Povratkom Zinedinea Zidanea na klupu, niti deset mjeseci nakon što je dao otkaz, stvari su se za Real Madrid počele ekspresno okretati u njihovu korist. Ova sezona je bačena u vjetar, izgubili su borbu za trofeje u svim natjecanjima, zbog čega je već počela igračka križaljka za sljedeću sezonu i nastavak rebuildinga započetog s dovođenjem Viniciusa Juniora.

Dvije zvijezde Serie A glavne su mete predsjednika Florentina Pereza, a planira ih dovesti u suradnji sa francuskim strategom na pozicijama koje su već načete godinama, barem kada su nositelji igre na tim pozicijama u pitanju. Riječ je prvenstveno o udarnoj igli u vrhu napada.

Dobro obaviješteni novinar s Čizme, Tancredi Palmeri, piše kako je uprava Los Blancosa kontaktirala napadača Intera, Maura Icardija. Točnije, njegovu suprugu Wandu Naru koja brine o karijeri argentinskog napadača, a Mundo Deportivo piše da su pregovori već započeli. Izgledno je za očekivati da će Karim Benzema uskoro napustiti Madrid, a u najboljem slučaju zasjesti na klupu i mjesto prepustiti 26-godišnjem napadaču Nerrazzura. Real je spreman izjednačiti svaku ponudu koju bi Inter dobio za Gaučosa, a u igri za njegove usluge ranije su se spominjali i Juventus te Napoli, iako je teško zamisliti da će Napolitanci moći platiti minimalnih 90 milijuna eura koliko je Icardi procijenjen na Transfermarktu.

Druga želja El Presidentea je veznjak Lazija, Sergej Milinković-Savić. Kako prenosi španjolska televizija El Chiringuito, koja redovno izlazi sa najsvježijim informacijama vezanim uz Kraljevski klub, srpski reprezentativac je njihova glavna meta ovog ljeta, uz Edena Hazarda koji je praktički jednom nogom u Španjolskoj. Iako je predsjednik rimskog kluba, Claudio Lotito, ranije ove sezone naglašavao da 24-godišnji veznjak ima važeći petogodišnji ugovor s njima te da nije na prodaju, 'realovci' su spremni platiti velike novce za njega, kako bi pomladili veznu liniju koju čine Luka Modrić s 33 godine na leđima te četiri godine mlađi Toni Kroos.

Transfermarkt Milinkovića-Savića procjenjuje na 75 milijuna eura, ali već je Lotito ranije najavljivao da ne želi uopće pričati o njegovoj prodaji bez spremnih 100 milijuna koji bi trebali sjesti na račun Lazijala. Koliko bi u konačnici ovo sve koštalo još nije poznato, ali izgledno je da velika čistka očekuje lanjskog pobjednika Lige prvaka.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">BOOM! Real Madrid have contacted Icardi and are ready to up all the other bids.<br>Here all details:<a href="https://t.co/NzpEX6DZ3s">https://t.co/NzpEX6DZ3s</a></p>&mdash; Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) <a href="https://twitter.com/tancredipalmeri/status/1105607600194883585?ref_src=twsrc%5Etfw">March 12, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="ca" dir="ltr">EXCLUSIVA de<a href="https://twitter.com/JuanfeSanzPerez?ref_src=twsrc%5Etfw">@JuanfeSanzPerez</a>! &quot;El ENTORNO de ZIDANE tiene los ojos puestos en Milinković-Savić&quot;. <a href="https://twitter.com/hashtag/ChiringuitoMadrid?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ChiringuitoMadrid</a> <a href="https://t.co/bNkI1zvfTb">pic.twitter.com/bNkI1zvfTb</a></p>&mdash; El Chiringuito TV (@elchiringuitotv) <a href="https://twitter.com/elchiringuitotv/status/1105638937341689856?ref_src=twsrc%5Etfw">March 13, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sergej Milinković-SavićMauro Icardi

Ostale Vijesti