REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

RB Leipzig doveo pojačanje iz Eintrachta koji je istog dana potpisao Alžirca za 10 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.08.23. | 12:12

Zanimljivo je u Bundesligi ovih dana...

Lijevi branič Christopher Lenz napustio je Eintracht i pridružio se momčadi RB Leipziga, dok je u Frankfurt stigao alžirski veznjak Fares Chaibi koji je do sada igrao za francuski Toulouse.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Lenz je s Leipzigom potpisao jednogodišnji ugovor s mogućnošću produženja za još jednu godinu, a procjenjuje se da je vrijednost ugovora jedan milijun eura.

"Dovođenjem Christophera Lenza popunili smo i posljednju prazninu u našoj momčadi. Sad imamo barem dvojicu igrača na svakoj poziciji i više nikoga ne moramo dovesti", izjavio je sportski direktor RB Leipziga Max Eberl.

U 28-godišnjem braniča koji uglavnom igra na lijevom boku, stručnjaci ponajviše vide zamjenu za njemačkog reprezentativca Davida Rauma, ali Lenz može igrati i na poziciji stopera ili u defenzivnom dijelu veznog reda.

U Leipzigu je ovo ljeto prošlo u znaku velikih promjena u svlačionici. Došla su desetorica novih igrača, a Leipzig su napustila osmorica među kojima su najznačajniji transferi Joška Gvardiola u Manchester City, Christophera Nkunka u Chelsea, Dominika Szoboszlaija u Liverpool te Konrada Laimera u Bayern.

U isto vrijeme kad je Lenz predstavljen u Leipzigu, Eintracht je obznanio potpisivanje petogodišnjeg ugovora s 20-godišnjim alžirskim reprezentativcem Faresom Chaibijem.

Chaibi je prošle godine s Toulouseom osvojio Kup Francuske, a u 41 utakmici je postigao osam golova.

Procjenjuje se da je Eintracht za Chaibijev angažman francuskom prvoligašu platio oko 10 milijuna eura odštete.

"U Faresu Chaibiju smo dobili igrača koji je mlad i sposoban za napredak, a već sada ima dosta domaćih i međunarodnih nastupa u seniorskoj konkurenciji. Može igrati na više ofenzivnih pozicija i svojim će karakteristikama unaprijediti našu igru", izjavio je sportski direktor Eintrachta Timmo Hardung.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

BundesligaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti