Prosinečki kreirao novu senzaciju, Bećiraj junak Crne Gore, Lewa izvukao Poljake, Oblak i Hart briljirali u Stožicama (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 12.10.16. | 09:42

Pregršt uzbuđenja u skupina C, E i F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Još jedan uzbudljivi dan u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo! Vidjeli smo nekoliko iznenađenja, a posebno nam je drago zbog onoga koje se dogodilo u Ostravi.

Nakon što je neki dan kod kuće srušio Norvešku, Robert Prosinečki sa svojim Azerbajdžanom izdržao je kod Češke i uzeo veliki bod – 0:0. Imali su Azeri i nekih šansi, a kako je vrijeme odmicalo ipak je rastao pritisak Čeha. No, na gostujućim vratima siguran je bio Kamran Agajev koji je zadržao svoju mrežu netaknutom.

Azerbajdžan tako i poslije tri kola ne zna za primljeni gol, te se nalazi na drugom mjestu skupine C. Vodeća je s maksimalnim učinkom Njemačka, koja je danas rutinski u prvom poluvremenu sredila Sjevernu Irsku. Zanimljivo je pak bilo u Norveškoj, gdje je San Marino zabio prvi gostujući gol u kvalifikacijama za SP poslije dugih 15 godina. Sve do 77. minute gosti su čak držali 1:1 i bod u rukama, no onda su primili tri komada.

„Zabili smo je**** gol u gostima! Stefanelli je**** legendo!“, pisali su na Twitteru San Marina i čini se da im poraz neće teško pasti.

Dosta drame bilo je u skupini E. Tamo je Rumunjska u ranijem terminu odigrala bez golova kod Kazahstana, da bi potom Crna Gora napravila veliko iznenađenje pobijedivši u gostima Dansku. Junak je bio bivši Dinamov napadač Fatos Bećiraj, jedini strijelac u 32. minuti poslije sjajne asistencije Jovetića.

Na pragu velikog izneneđenja bila je Armenija, koja je kod Poljske držala 1:1 unatoč igraču manje još od 30. minute. No, u sudačkoj nadoknadi Poljake je spasio, a tko drugi nego – Robert Lewandowski

Derbi skupine F igrao se u Ljubljani. Nije bilo golova između Slovenije i Engleske, no radilo se o zanimljivoj utakmici u kojoj nisu briljirali napadači, ali zato jesu vratari, Jan Oblak i Joe Hart. Pogotovo je impresivna bila Hartova obrana iz 47. minute, kada je nestvarnim refleksima iščupao loptu koju su već svi vidjeli u njegovoj mreži.

Poslije dva poraza Slovačka je vratila nadu uvjerljivim slavljem nad Škotskom 3:0 na krilima Roberta Maka, dok je Litva dosadašnja dva iznenađujuća remija potvrdila teškom, ali zasluženom pobjedom protiv Malte.

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2018., rezultati 3. kola:

Skupina C:

Češka – Azerbajdžan 0:0
Njemačka – Sjeverna Irska 2:0 (Draxler 13', Khedira 17')
Norveška – San Marino 4:1 (a.g. Simoncini 11', Diomande 77', Samuelsen 82', King 84' / Stefanelli 54')

Poredak: Njemačka 9, Azerbajdžan 7, Sjeverna Irska 4, Norveška 3, Češka 2, San Marino 0.

Skupina E:

Kazahstan – Rumunjska 0:0
Danska – Crna Gora 0:1 (Bećiraj 32')
Poljska – Armenija 2:1 (a.g. Mkoyan 48', Lewandowski 90+5' / Haroyan 50')

Poredak: Crna Gora 7, Poljska 7, Rumunjska 5, Danska 3, Kazahstan 2, Armenija 1.

Skupina F:

Slovenija – Engleska 0:0
Slovačka – Škotska 3:0 (Mak 18' i 56', Nemec 68')
Litva – Malta 2:0 (Cernych 76', Novikovas 84' (11m))

Poredak: Engleska 7, Litva 5, Slovenija 5, Škotska 4, Slovačka 3, Malta 0.

(Foto: Action Images)


Tagovi

kvalifikacije za SP u RusijiKvalifikacije za SP 2018azerbajdžanska nogometna reprezentacijaRobert ProsinečkiNjemačka nogometna reprezentacijapoljska nogometna reprezentacijaSlovenska nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti