Prosinečki i Azerbajdžan slave veliku pobjedu, Englezi rutinski, dvije petarde u skupini E (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.10.16. | 20:25

U poslijepodnevnom terminu odigrane četiri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Od 2014. godine Robert Prosinečki sjedi na klupi Azerbajdžana i od tada je napravio vidljiv pomak, remizirajući primjerice s Hrvatskom i Norveškom u prošlim kvalifikacijama.

Večeras je pak Prosinečki, baš protiv Norveške, upisao svoju najveću pobjedu na azerbajdžanskoj klupi. Minimalnim trijumfom 1:0 odveo je svoju reprezentaciju do maksimalnih šest bodova poslije dva odigrana kola, te vrha skupine C, ispred Njemačke i Češke koje su u ovoj rundi sastaju međusobno.

Junak domaćina bio je Medvedev koji je zabio rano, već u 11. minuti, pokazalo se jedini gol na utakmici. Nakon toga Norvežani su dominirali, ali uzalud. Nije im pomoglo ni 17 pokušaja prema suparničkim vratima ni 12 kornera, Azerbajdžan je izdržao...

U skupini E viđene su dvije petarde. Rumunjska je s 5:0 slavila kod Armenije, a put do uvjerljivog trijumfa otvorio im je penal i isključenje domaćeg braniča Malakjana već u 3. minuti. Istim rezultatom Crna Gora je kod kuće svladala Kazahstan, uz gol bivšeg Dinamovca Fatosa Bećiraja, kojem je asistirao Rijekin veznjak Marko Vešović.

Gareth Southgate je debitirao na klupi Engleske rutinskom pobjedom nad Maltom 2:0. Englezi su oba gola zabili u prvom dijelu, strijelci su bili Sturridge i Alli, a nakon dva kola nalaze se na vrhu skupine F sa šest bodova.

KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO PRVENSTVO 2018., rezultati:

Skupina C:

Azerbajdžan – Norveška 1:0 (Medvedev 11')

Skupina E:

Armenija – Rumunjska 0:5 (Stancu 4' (11m), Popa 10', Marin 12', Stanciu 29', Chipciu 60')
Crna Gora – Kazahstan 5:0 (Tomašević 24', Vukčević 59', Jovetić 64', Bećiraj 73', Savić 78')

Skupina F:

Engleska – Malta 2:0 (Sturridge 29', Alli 38')

(Foto: Azerbajdžanski nogometni savez)


Tagovi

Norveška nogometna reprezentacijaEngleska nogometna reprezentacijaRobert Prosinečkiazerbajdžanska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za SP 2018kvalifikacije za SP u Rusiji

Ostale Vijesti