Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Promjenom trenera dobili su Bijeli što su htjeli

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.10.23. | 19:57

Hajduk napokon pobijedio, a Livaja zabio

Hajduk se makar i privremeno vratio na prvo mjesto nakon pobjede u Koprivnici 1-0, uspješanj je to bio debi trenera Mislava Karoglana koji naslijedio smijenjenog Ivana Leku koji je morao otići nakon četiri poraza u šest utakmica. Za Bijele koji su igrali u zelenim dresovima najvažnija su bila tri boda i povratak u dobar ritam, a poklopilo se da su pobjedom Torcidi čestitali 73. rođendana koji pada u subotu, tako da je slavlje bilo dvostruko.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Karoglan je startao pobjedom što se najviše tražilo nakon krize igre i rezultata koji su koštali Leku posla, a predsjednik Lukša Jakobušić povjerenje je odlučio dati treneru koji je već vodio Hajduk i nije upisao poraz u 12 susreta. Tako je i nastavio, u 13. utakmici ostvario je novu devetu pobjedu, sada ga čeka Kup u Pločama pa lagani susret s Rudešom, a najveći test bit će mu nakon toga u Osijeku.

Dobra stvar za novoga trenera bila je što su za utakmicu bili spremni Filip Uremović i Mihael Žaper koji su se oporavili od ozljeda. Zanimljivo je da je Karoglan napravio jednu zanimljivu promjenu i Darija Melnjaka postavio na lijevo krilo dok mu je leđa na beku čuvao Ismaël Diallo. Također, bliže protivničkim vratima poslao je Filipa Krovinovića koji je bio opasan udarcima u prvom dijelu, ali je u nastavku dobio treći žuti karton pa ga neće biti idućeg vikenda kada Hajduk na Poljudu igra s Rudešom. Rokas Pukštas zauzeo je mjesto u veznom redu, to je igrač koji je nedostajao Hajduku, a sada se definitivno vratio.

Isto tako, unatoč najavama nije mijenjao vratara, na golu je ostao Ivan Lučić koji se istaknuo s nekoliko intervencija kada su Koprivničanci prijetili.

Napokon se u listu strijelaca upisao Marko Livaja nakon posta od sedam prvenstvenih utakmica, zabio je s bijele točke što će mu sigurno dobro doći za samopouzdanje. I on je dobio treći žuti karton, tako da se 'očistio' za važan zaostali susret s Osijekom na Opus Areni koji slijedi nakon Rudeša

Nije Karoglan mijenjao sustav, nastavio je s 4-2-3-1, ali je od samoga početka naredio napad, Hajduk je bio opasan, bolji protivnik od Slavena koji je pokušavao iz daljine i tek počeo biti konkretniji nakon pola sata.

Nakon što je Hajduk imao vodstvo, u nastavku je Slaven bio nešto opasniji, krenuli su po izjednačenje, kreirali neke situacije, a Splićani su se malo povukli, pa je Karoglan posegnuo za osvježenjima s klupe znajući da drugi gol rješava utakmicu.

No ulaskom Josipa Eleza u samoj završnici Hajduk je zaigrao s trojicom stopera želeći zatvoriti utakmicu, jer je trenera u ovom susretu bio važan samo rezultat nakon krize koja je dovela do smjene njegova prethodnika. Branio se Hajduk u završnici i uspio obraniti te podijeliti nakon završetka radost s Torcidom koja je u 73. minuti napravila bakljadu u čast rođendana.



Tagovi

Slaven BelupoHajdukMislav KaroglanMarko LivajaTorcidaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti