Reuters
Reuters

"Prije udarca vidio sam samo gol. Znao sam da ga moram zabiti"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 09:37

Filmski Messijev debi u SAD-u.

Bio je nedovoljno spreman, nakon dugačke sezone, u kojoj se okrunio titulom svjetskog i, manje bitno, francuskog prvaka, Lionel Messi odlučio se uzeti dulji odmor sa svojom familijom, te je s Barbadosa gledao kako njegov novi klub Inter Miami niže poraze u MLS-u i drži fenjer tablice. MLS je sada na jednomjesečnoj pazi zbog Leagues Cupa, prvenstva u kojem se natječu klubovi iz MLS-a i meksičke MX lige.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Upravo zbog tog dužeg odmora, Messi je svoj debi u rozom dresu dočekao tek u 54. minuti, kada je ušao u igru sa Sergiom Busquetsom, svojim prijateljem i bivšim suigračem u Barceloni. Deset minuta kasnije, posljednja momčad meksičke Aperture Cruz Azul izjednačio je na 1-1. Taj rezultat stajao je na semaforu sve do 94. minute. Da je ostalo tako, raspucavali bi se jedanaesterci. Pobjednik bi dobio dva boda, a poraženi jedan. Kao u hokeju.

No, Messi je odlučio svojoj momčadi u debiju donijeti sva tri boda. Inter Miami dobio je slobodni udarac na nekakvih 25 metara od gola. Ulogu izvođača preuzeo je, dakako Messi, a sve ostalo je povijest. Filmski debi za GOAT-a.

"Vidio sam samo gol. Znao sam da moram zabiti. Bila je posljednja akcija, želio sam zabiti da ne moramo raspucavati jedanaesterce. Opet imam žar i ogromnu želju za nogometom. Želim svim snagama pomoći mom klubu na putu prema uspjesima“, kratku izjavu dao je Lionel Messi nakon utakmice.

Tim njegovim potezom ipak nije bio impresionira Tata Martino, argentinski trener Miamija koji je Messija vodio u Barceloni i Argentini. "Ništa što već ranije nismo vidjeli od njega".

Na utakmici na DRV PNX stadionu, osim, dakako, vlasnika kluba Davida Beckhama bile su i brojne zvijezde američkog sporta i šoubiza poput LeBrona Jamesa, Serene Williams, Kim Kardashian....

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lionel MessiInter MiamiLeBron James

Ostale Vijesti