Reuters
Reuters

VIDEO Kakav debi! Leo Messi u 94. minuti zabio iz spektakularnog slobodnjaka za pobjedu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.07.23. | 07:07

Ovaj čovjek kao da živi u nekakvom filmu...

Sinoć je počeo Leagues Cup, klupsko prvenstvo u kojem se natječu najbolji klubovi MLS-a i meksičke MX Lige, a svakako najzanimljiviji od pet dvoboja odigrao se na DRV PNX stadionu u Fort Lauderdaleu, gradu u okolici Miamija u kojem je svoj debi za Beckhamov Inter Miami upisao Leo Messi, aktualna Zlatna lopta i po mnogima najveći nogometaš svih vremena. Inter Miami na kraju je slavio s 2-1, a pobjednički pogodak zabio je Leo Messi u 94. iz spektakularno izvedenog slobodnog udarca. Kao u nekakvom filmu...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Messi se do prošlog tjedna odmarao s obitelji na Barbadosu te još nije spreman za svih 90. minuta utakmice. Messi je dvoboj započeo na klupi za pričuve, a najlošija momčad MLS-a na odmor je otišla s minimalnom prednosti nad - najlošijom momčadi MX Aperture! Doduše u meksičkom prvenstvu odigrane su tek tri utakmice, no Cruz Azul izgubio je sve tri te, kao i Inter, drži fenjer svoje lige. Meksikanci su se propisno ispromašivali u prvom dijelu, pogodili su i stativu, no Inter je na odmor otišao golom Roberta Taylora u 44. minuti dvoboja.

U 9. minuti nastavka priliku su, na oduševljenje 18 tisuća gledatelja na DRV PNX-u i milijuna pred TV ekranima, prvi put u rozom dresu dobili Lionel Messi i Sergio Busquets. To nije obeshrabrilo Cruz Azul koji je 10-ak minuta kasnije golom Uriela Antune stigao do poravnanja. U 87. Messi je asistirao na gol, ali se prije dodavanja našao u zaleđu, te gol nije priznat. Minutu kasnije Cruz Azul imao je još jednu kolosalnu priliku za dolazak do pobjede, a onda je stigla ta 94. minuta.

Messi je namjestio loptu na nekakvih 25 metara od suparničkog gola. Naciljao i telegramski precizno pogodio za 2-1 pobjedu Intera. Debi kao iz nekakvog filma, kao što, uostalom, liči i cijela njegova karijera.

Sažetak cijele utakmice možete pogledati OVDJE.

Inter Miami će prolaz u nokaut fazu tražiti za četiri dana kada na svojem stadionu ugošćuje Atlantu United.

Uspješnu večer u Leagues Cupu imao je i Kristijan Kahlina čiji je Charlotte nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca svladao FC Dallas koji je imao prednost od 1-0 i 2-1, no Charlotte je stiglo do remija, i raspucavanja s bijele točke golom Benjamina Bendera u 97. minuti dvoboja!. Kahlina je sjajnom reakcijom obranio drugi Dallasov udarac s bijele točke i tako bio jedan od najzaslužnijih za trijumf Charlottea. U idućem kolu Kahlinina momčad igrat će protiv meksičkog Necaxa koji je u prvom bio slobodan. Inter

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.


Na turniru se još nalaze Real Salt Lake za kojeg igra Damir Kreilach te Portland Timbersi za koje igra Dario Župarić. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Lionel MessiInter MiamiKristijan KahlinaSergio Busquets

Ostale Vijesti