Prije tri godine zabijao za Hajduk, danas potpisao za drugu momčad Litve

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 21.12.18. | 09:23

Korak naprijed u karijeri napadača.

Hrvatski napadač Tomislav Kiš novi je igrač Žalgiris Vilniusa, aktualnog viceprvaka Litve u sezoni koja je okončana prošlog mjeseca, a u kojoj su naslov osvojili Andro Švrljuga i Ivan Kardum u dresu Suduve.

24-godišnji Kiš je proteklu polusezonu bio član drugoligaša Dugopolja, a u karijeri je još igrao u Hajduku, belgijskom Kortrijku i Cercle Bruggeu te bjeloruskom Šahtjor Soligorsku. Početkom sezone 205/16 sjajno je igrao za Hajduk, u kvalifikacijama za Europsku ligu zabijao je Kopru i Stromsgodsetu, no istog je ljeta prodan u Belgiju.

Povodom dolaska novog igrača, sportski direktor Žalgirisa - Deividas Česnauskis - za Kiša je rekao:

“Radi se o igraču koji ima perspektivu, a istodobno je već skupio zavidno iskustvo na višoj razini nogometa te je predstavljao svoju zemlju u međunarodnim natjecanjima. Tomislav nije tipični napadač šesnaesterca nego je mobilan te tehnički dobar pa može igrati i povučeno. Po stilu je sličan našem igraču Liviu Antalu.”

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">First pre-season signing - Croatian striker Tomislav Kiš. The 24-year-old&#39;s career includes playing for <a href="https://twitter.com/hajduk?ref_src=twsrc%5Etfw">@hajduk</a>, clubs in Slovenia, Belgium, Belarus and all Croatia youth teams from U-17 to U-21 level. <a href="https://t.co/qSCsGxFush">pic.twitter.com/qSCsGxFush</a></p>&mdash; FC Žalgiris Vilnius (@fkzalgiris) <a href="https://twitter.com/fkzalgiris/status/1075709127052136450?ref_src=twsrc%5Etfw">December 20, 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Kauno ŽalgirisTomislav Kiš

Ostale Vijesti