EXPA/Focus Images/Paul Chesterton
EXPA/Focus Images/Paul Chesterton

Prije godinu dana igrao na SP-u, sad je bez kluba: "Sve je nakon Katara krenulo krivo, ali na zimu ću sigurno naći klub!"

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 24.12.23. | 09:18

Nekadašnji desni bek Lokomotive i igrač Dinama, koji za Modre nikad nije zaigrao, polusezonu 'odradio' je kao free agent i čeka novi početak

"Igrao sam na SP-u, ispali smo od Argentine u osmini finala. Zapravo, izgubili smo samo od Francuske i Argentine, kasnijih finalista. U prvenstvu smo bili peti, šesti, imali pozirivan, rezultatski niz, sve mi je prije godinu dana izgledalo idilično. I da mi je netko rekao da ću godinu dana kasnije biti bez kluba, mislio bih da je lud.", priča nam Fran Karačić (27), desni bek, koji je jedno vrijeme slovio za ponajvećeg potencijala HNL-a na toj poziciji. Uostalom, bio je i hrvatski U21 reprezentativac, kupio ga je Dinamo od Lokomotive, a onda ga 'otela' Australija i zaigrao je 'Socceroose'. Sve se, zapravo, do prošlog ljeta činilo kako i treba biti, a onda je Karačić osjetio i drugu stranu nogometa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, iz Dinama je svojedobno otišao u Bresciju za oko milijun eura odštete, a da za Modre nikad nije ni zaigrao. I bio je igrač Brescije dvije i pol godine, skupio je 54 utakmice u Serie B, došao do SP-a u Kataru u dresu Australije. Ali, ljetos se sve okrenulo.

"Kao da je sve krenulo loše baš nakon tog Katara. Brescia je dobro stajala u prvenstvu, odigrali smo 1-1 u gostima kod Genoe, nadali se borbi za povratak u Serie A. No, nakon SP-a smo se strmoglavili, zaredali s porazima i završili u doigravanju za ostanak u Serie B. I, ispali smo!"

Bila je to velika drama. Nakon poraza na gostovanju kod Cosenze (0-1), Brescija je u uzvratu imala 1-0 i produžetke. Međutim, gosti su izjednačili u sudačkoj nadoknadi, gurnuli Bresciju u Serie C. Domaći su navijači pobacali baklje, upali u teren, prekinuli utakmicu koju minutu prije kraja i spustili i na taj način mrak na sezonu, koja je neki mjesec ranije još obećavala.

"Meni je istekao ugovor, nisam želio u Serie C pa sam se rastao s Brescijom. Bilo je preda mnom ljeto, dosta upita i ponuda, neke sam odbio, jer mi nisu odmah bile prihvatljive, neke sam stavio malo na čekanje, očekivao sam da će doći nešto pravo. U tom periodu, Reggina je izbačena iz Serie B, Brescia se opet vratila u to društvo i mene su zvali iz kluba da se vratim i ja. Razgovarali smo, pregovarali, ali klupski gazda bio je vrlo tvrd, nije htio pristati na moje uvjete i nismo se dogovorili. Tako je vrijeme prolazilo, nisam našao klub, zbog svega toga malo se posvađao s menadžerima. A onda ja nazvao Bresciju, rekao da pristajem na manji ugovor no što sam imao lani, već su našli novog igrača. I tako sam ostao slobodan igrač."

Naravno, nije se opustio, već nastavio svakodnevno trenirati.

"Što se tiče fizičke spreme, potpuno sam unutra, svaki dan radim kao da sam u klubu. Naravno, nedostaju utakmice. Baš je nevjerojatno kako mi se to dogodilo, no, moram priznati, mnoge bi stvari napravio na isti način, za svojim odlukama, uglavnom, ne žalim."

Upita i ponuda ima i danas, uvjeren je da će njegova 'agonija' prestati u siječnju.

"Čitavo vrijeme me zovu ljudi s raznih strana, nude da će mi završiti posao, ali svima sam im rekao da to ne rade, ne želim u tu priču umiješati sve i svakoga. I sad se nešto 'valja', ne mogu reći da je još išta konkretno, ali sigurno će sad nakon Božića i Nove godine biti nešto ozbiljnije. Moje je da treniram, budem spreman da se što prije mogu vratiti utakmicama."

Desnih bekova nema mnogo, uvijek su traženi, je li među potencijalnim destinacijama možda i HNL?

"Vidjet ćemo, svakako, neću zatvoriti vrata ni ta tu opciju. U HNL-u sam igrao godinama, poznajem ligu, pratim je, danas je na nešto višoj razini nego tada, ali bila je i onda kvalitetna. Igrao sam za Lokomotivu, koja je završila na drugom mjestu, iskustva sigurno imam. Bilo je već i ranije nekih priča s HNL klubovima, tako da sigurno ne isključujem i tu mogućnost."

Je li mu sad, s ovog odstojanja žao što nije ostao i pokušao izboriti priliku u Dinamu, već je kroz Maksimir samo 'prošao' i s prvom ponudom otišao u Bresciju?

"Jasno da mi je bila želja igrati u Dinamu, uostalom, potpisao sam za Dinamo. No, u tom trenutku situacija je bila takva da ne bih dobio priliku, Dinamo je imao odličnu, europsku momčad, a meni je odjednom došla ta ponuda Brescije i nisam dugo razmišljao. Sve se razvilo u dva-tri dana. Zove te klub iz Italije, koji je ispao u Serie B, ali ima plan što prije se vratiti, ipak je to Italija, jaka liga, bila je to dobra prilika za mene. I, mislim da nisam tada pogrešno odlučio, uostalom, igrao sam u Bresciji, skupio iskustvo, osjetio taj talijanski nogomet i dobro sam se prilagodio. Ali, eto, od ljeta su stvari krenule u drugom smjeru, tako se sve odvilo da sam trenutno, već šest mjeseci, bez kluba. Uvjeren sam, ne još dugo.", zaključio je Karačić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Fran KaračićAustralska nogometna reprezentacijaNK LokomotivaBresciaGNK Dinamo

Ostale Vijesti