Preporod Crespita: De Bruyne nije jedini otpadak Chelseaja koji luduje po Bundesligi! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.03.15. | 15:29

Kevin De Bruyne nije jedini 'otpadak' Chelseaja koji briljira u Bundesligi...

U siječnju 2009. godine Chelsea je iz Čilea za 4.500.000 eura doveo tada 19-godišnjeg Franca Di Santa. Iako Argentinac, taj se stasiti centafor profesionalnim nogometom počeo baviti u čileanskom Audax Italianu, gdje se nazabijao golova u tinejdžerskim danima i privukao interes europskih klubova.

Po dolasku na Stamford Bridge dobio je nadimak „Crespito“, prema slavnom sunarodnjaku i također bivšem članu Chelseaja, Hernanu Crespu. Mladom Di Santu nije trebalo puno vremena za prilagodbu u Londonu. U prvoj polusezoni zabio je čak 12 golova za rezerve Plavaca, te zaslužio poziv na ljetnu turneju s prvom momčadi po Kini, gdje je u dva ulaska s klupe postigao dva pogotka.

Svidio se Argentinac novom menadžeru, Brazilcu Luizu Felipeu Scolariju, koji je zamijenio Avrama Granta. Big Phil ga je čak ostavio na rosteru, no nije ta sezona 2008/09 bila Chelseajeva. Scolari je izdržao nešto više od pola godine, da bi onda stigao Guus Hiddink, koji je završio kao treći u Premierligi, ispao u polufinalu Lige prvaka, a sezonu donekle spasio osvajanjem Fa Kupa.

Di Santo je u osam navrata dobio šansu na premierligaškim susretima, jasno redom s klupe, a u 153 minute provedene na travnjaku nije uspio poentirati. Zanimljivo, nosio je „devetku“, a još zanimljivije, prije njega nosili su je, u Chelsea zalutali Boulahrouz i Sidwell.

Ispalo je da je u Chelsea zalutao i Di Santo. Činilo se, i u Premierligu, jer iduće sezone na posudbi u Blackburnu zabio je tek jedan gol u 22 nastupa. No u ljeto 2010. godine za 2.4 milijuna eura kupuje ga Wigan. Niti tamo se Di Santo nije istaknuo pretjeranim golgeterskim učinkom. U tri sezone postigao je 13 premierligaških golova, ali kada bi zabijao, Wigan bi obično bilježio pozitivne rezultate. Najdraži Di Santov pogodak svakako je bio onaj iz travnja 2012., kada je na Emiratesu zabio u 2:1 pobjedi nad Arsenalom...

Epizoda u Wiganu donijela mu je i drugi FA Kup, kojeg su senzacionalno osvojili 2013. trijumfom protiv Man Cityja. Međutim, iste sezone Wigan je ispao iz elitnog ranga, nakon čega je Di Santo dobio raskid ugovora.

Kao besplatan igrač skrasio se u Werderu. Premijerna godina u Bremenu nije mu bila naročita, pa je BBC pričao o „velikom iznenađenju“ kada ga je argentinski izbornik Alejandro Sabella uvrstio na popis 30 igrača koji konkuriraju za Svjetsko prvestvo.

Di Santo na koncu Brazil nije vidio, no kako igra ove sezone, mogao bi uskoro opet obući argentinski dres i biti adut, tko zna, možda za iduću svjetsku smotru... Trenutno je treći strijelac Bundeslige s 12 golova, od čega je polovicu zabio ovoga proljeća u čudesnom Werderovom preporodu i ekspresnom bijegu iz zone ispadanja do praga Europe.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Wigan AthleticWiganChelseaWerderFranco Di Santo

Ostale Vijesti