Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Prekinut niz remija: Lokomotiva se s tri boda vraća iz Varaždina, ali ozlijedio im se veliki talent

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 13.04.24. | 18:38

Zagrepčani su na vrijeme postigli dva pogotka, 50 minuta bili su puno bolji protivnik, a Varaždinci su tek nakon druge lopte u mreži zaigrali nogomet. Gosti su u 20. minuti ostali bez Šotičeka, nadamo se da je u pitanju tek lakša ozljeda

Kraljevi remija bili su Varaždin i Lokomotiva u posljednjih šest međusobnih ogleda. Naime, toliko puta su njihovi dvoboji završavali bez pobjednika, a u posljednja dva navrata nismo čak niti jedan pogodak vidjeli. No, i toj je tradiciji došao kraj u današnjoj utakmici igranoj u baroknom gradu. Potpuno zasluženo, Lokomotiva je upisala pobjedu 2-0 i barem do sutra preskočila Osijek na četvrtom mjestu prvenstvene ljestvice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nismo pretjerano uživali u nogometu u prvih pola sata. Bez ijedne prave prilike, a jedino što smo zabilježili bila je ozljeda velikog talenta Marina Šotičeka, kojeg je u 20. minuti zamijenio Silvio Goričan. Malo je Silvijo Čabraja iznenadio ostavivši ga na klupi, igrao je mladi Ivan Canjuga, no jednom kada je ušao u igru, Goričan je bio konstantna prijetnja po domaćina.

Prvu ozbiljniju šansu za pogodak vidjeli smo u 30. minuti. Mersinaj je iz poluvoleja pokušao nakon gužve u 16-ercu, njegov udarac prohujao je iznad grede.

Iako nismo vidjeli previše izglednih prigoda, Lokomotiva je bila bolja momčad na terenu, držali su posjed i ipak pokazali nešto više inicijative prema naprijed. Stoga je bilo i zasluženo njihovo vodstvo spretnim pogotkom u 43. minuti.

Silvio Goričan je s lijeva strane ušao u sredinu, pri udarcu desnom nogom se i okliznuo, ali je u padu prizemnim udarcem s 20 metara loptu od stative poslao iza Olivera Zelenike.

Bio je to svojevrsni šok za domaći sastav, koji ih je zahvatio netom prije odlaska u svlačionicu. Po povratku na teren, uslijedio je novi neugodan trenutak za igrače Nikole Šafarića.

Mudražija je prizemno ubacio iz kornera, lopta se od Šege odbila u gol Varaždina, plesala oko gol linije, nije zatresla mrežu, ali sudac Zdenko Lovrić je dobio signal da je lopta prešla crtu i Zagrepčani su mogli proslaviti drugi pogodak.

Probudilo je to Varaždince koji su tek u situaciji s dva gola minusa počeli stvarati prigode za gol. Najbliže pogotku bio je Michele Šego, ali ispriječila se greda. Prijetili su i Dabro, Lusavec, dva puta Gudelj, u sudačkoj nadoknadi i Poldrugač, ali nedostajalo je, osim preciznosti, malo i sportske sreće za Šafarićevu družinu.

U završnici dvoboja Krivak je imao priliku za treći pogodak, bio je neprecizan, a možda toliko uvjerljiv poraz i ne bi bio najpravedniji ishod utakmice. Varaždinci su počeli igrati tek kada su već primili dva pogotka i razloge poraza morat će pronaći u slabijem izdanju u prvih 50 minuta.

Varaždin – Lokomotiva 0-2

Stadion: Gradski stadion Varaždin

Strijelci: 0-1 Goričan (43., Marić), 0-2 Šego ag. (49.)

Žuti kartoni: Postonjski (Varaždin), Mudražija, Čop (Lokomotiva)

Glavni sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo), pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo), Deni Grofelnik (Valpovo) i Tihomir Pejin (Donji Miholjac), VAR: Igor Pajač (Sv. I. Zelina), AVAR: Vedran Đurak (Sv. I. Zelina)

Varaždin (4-3-3): Zelenika – Vukčević (61. Škaričić), Jelenić, Ba, Boršić – Belcar (46. Poldrugač), Postonjski, Lusavec – Mitrovski (61. Gudelj), Dabro (61. Domjanić), Šego (78. Mištrafović)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Mersinaj, Leovac, Žilinski (46. Matić) - Smakaj (85. Bubanja), Marić – Canjuga (67. Krivak), Mudražija (85. Fetai), Šotiček (20. Goričan) - Čop



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLNK VaraždinVaraždinLokomotiva ZagrebNK LokomotivaMarin ŠegoSilvio Goričan

Ostale Vijesti