REUTERS/Mohamed Abd El Ghany
REUTERS/Mohamed Abd El Ghany

Predsjednik Marokanskog saveza poručio Halilhodžiću: "Sve ću napraviti da najbolji igrači zaigraju na SP-u"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.04.22. | 17:46

Realna je opcija da Vaha ne vodi Maroko na SP-u protiv Hrvatske

Iako je ovjerio kartu za Svjetsko prvenstvo u Kataru s Marokom, gdje će igrati u skupini s Hrvatskom, Vahid Halilhodžić nije siguran da će afričku reprezentaciju i voditi na Mundijalu. Stvar je poznata: bosanskohercegovački stručnjak nije dozvolio prenemaganje najvećih zvijezda marokanske reprezentacije Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija, pa im se zahvalio i otklonio ih iz reprezentativne svlačionice. No to nije najbolje odjeknulo u tamošnjoj javnosti zbog čega mu se, bez obzira na pobjedu nad DR Kongom i plasman na najveću nogometnu smotru, i dalje zamjera.

Predsjednik Nogometnog Saveza Maroka Fouzi Lekjaa je pričao o odnosima unutar reprezentacije, istaknuvši kako Vaha ima potporu, ali i bez ustezanja podvukao kako će on osobno učiniti sve kako bi najbolji marokanski nogometaši sudjelovali na SP-u.

„Halilhodžić ima potporu Saveza, ali ni on, kao niti bilo tko drugi u Savezu nije nedodirljiv. Radimo na tome da se izbačeni reprezentativci vrate u momčad. Postoje određeni problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraou, Ziyech, Hamdallah i ostali vratili u reprezentaciju“, nedvosmisleno je poručio prvi čovjek marokanskog nogometa.

I sada se jasno nazire problem. Vaha je kroz karijeru pokazao da nije čovjek koji će saviti kičmu, dok su gore navedeni igrači javno rekli kako se nemaju namjeru vraćati u reprezentaciju dok je Halilhodžić za njenim kormilom.

O tom sukobu je Vaha ranije javno govorio, a najžešće se obrušio na igrača na plaći u Chelseaju – Ziyecha.

„Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije. Ima neka granica koja se ne može preći“, istaknuo je bh. stručnjak.

Zbog istog razloga na spisku nema ni zvijezde Ajaxa Noussaira Mazraouija.

„Jednom je odbio igrati. Rekao je da je povrijeđen, dok su mi doktori rekli da je zdrav. Neću tolerirati takvo ponašanje“, poručio je Halilhodžić.

„Želite da nekog molim da igra za reprezentaciju? Ovdje postoji grupa koja ima svoj mir i to želim zadržati. Ne mogu zvati igrača koji će uništiti taj mir, pa makar to bio i Lionel Messi. Aime Jacquet i Didier Deschamps su postali prvaci svijeta nakon što su otjerali najbolje igrača. Nisam prvi koji to radi. Neću vratiti Ziyecha. Ponizio je sve Marokance i s njim je gotovo. S još trojicom je želio razoriti momčad“, poručio je Halilhodžić.

Mazraoui je nakon toga i odgovorio Vahi,

„On nas ne želi u reprezentaciji. Zbog toga ni mi ne želimo igrati sve dok je on tu“, poručio je Mazraoui.

Sada preostaje za vidjeti kako će se situacija rasplesti. Čelnici Marokanskog saveza žele da se njihova momčad predstavi u najboljem svjetlu na SP-u, dok će Vaha teško prihvatiti ultimatum da vraća potjerane igrače. Realna je opcija da će Maroko protiv Hrvatske voditi neko drugo trenersko ime, a koje će ipak na raspolaganju imati sve igrače. Pa čak i one najbolje.

Iz perspektive hrvatske reprezentacije, jedna stvar bi mogla biti nezgodna, a to je odraditi kvalitetan skauting Maroka ako se situacije ubrzo ne razriješi pa do promjene dođe tik uoči početka katarskog Mundijala.


Tagovi

MarokoVahid HalilhodžićHakim ZiyechHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti