REUTERS/Toby Melville
REUTERS/Toby Melville

Predsjednik Bayerna: “Ne znam govori li Zidane engleski, a Nagelsmann nas je odbio zbog lošeg iskustva“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 08:53

Bayern je u potrazi za novim trenerom nakon Tuchelovog odlaska na ljeto

"Julian Nagelsmann je odlučio da se ne vraća među rekordere njemačkog nogometa zbog loših iskustava s Bayernom", rekao je Bayernov sportski direktor Max Eberl za Sky nakon utakmice Bundeslige Union Berlina i njegova Bayerna.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“I u nekom trenutku ste jednostavno shvatili, u redu, rana od tada je još uvijek duboka. Rastanak je bio tek nedavno,” kazao je Eberl. Zato ga nije iznenadilo što je Nagelsmann kao izbornik odlučio produžiti ugovor s Njemačkim nogometnim savezom (DFB).

Nagelsmann je iz RB Leipziga prešao u Bayern 2021. godine i tamo dobio ugovor do 2026. godine. U ožujku 2023., unatoč tome što je stigao do četvrtfinala Lige prvaka, otpušten je i zamijenio ga je Thomas Tuchel, koji napušta Bayern na kraju sezone. Nagelsmann je izbornik od rujna prošle godine, a u petak je produžio ugovor koji mu je vrijedio do kraja domaćeg Europskog prvenstva ovog ljeta, do 2026. godine.

Bayern je u potrazi za novim trenerom nakon Tuchelovog odlaska na ljeto. Poput Nagelsmanna, kandidat je bio i Xabi Alonso iz Bayer Leverkusena. Međutim, 42-godišnjak je odlučio ostati još jednu sezonu s novim njemačkim prvakom. Eberl želi novog trenera predstaviti brzo nakon Nagelsmannova neuspjelog potpisa.

"Vrijeme istječe. Ali također ga želimo provjeriti čisto i temeljito,” rekao je Eberl. Prema riječima sportskog direktora, bivši svjetski prvak Zinédine Zidane, o kojem se nedavno govorilo, nije jedan od kandidata. Jedan od kriterija je da novi trener govori engleski, a Zidaneov, čini se, nije na sjajnoj razini?

"Ne znam govori li engleski", rekao je Eberl, dajući do znanja da nije razgovarao s francuskim svjetskim prvakom iz 1998. (eg)



Tagovi

BayernZinedine ZidaneThomas TuchelJulian NagelsmannBundesliga

Ostale Vijesti