REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Bjelica: “Ja sam kriv za poraz, a razumio bih da sam dobio otkaz nakon incidenta u Münchenu“

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.04.24. | 08:31

Predsjednik Dirk Zingler bio je jedan od onih koji je stajao iza Bjelice kako bi ostao trener iako je sportski sud DFB-a dao kaznu od tri utakmice

Union Berlin teži ostanku u Bundesligi, a poraz visoki od Bayerna 5-1 ne ide na ruku tome. Bjelica je nakon utakmice za medije podijelio svoje viđenje ove utakmice:

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Bila su to dva različita poluvremena. Prvo poluvrijeme odigrali smo jako dobro i bili taktički disciplinirani. Nažalost, nismo poveli i završilo je 0-2 na poluvremenu. Gorak osjećaj. Na početku drugog poluvremena imali smo pomračenje. Prešli smo u obranu s četiri igrača jer smo više htjeli pritisnuti protivnika. Nažalost, nismo uspjeli. Postali smo nestabilniji. Odluka je moja odgovornost i ako je netko za ovo kriv, onda je to trener”, zaključio je hrvatski stručnjak.

Union je trenutno na 14. poziciji, a svega je tri boda iznad opasne zone. Nenad Bjelica preuzeo je Union prije pet mjeseci nakon serije poraza, stabilizirao momčad, a onda se dogodio nesretan incidednt u Münchenu.

"Žalim zbog ovog nesportskog ponašanja protiv Leroya Sanéa i to se bez sumnje nije smjelo dogoditi. Sljedećih dana sam se malo povukao i pokušao distancirati od onoga što se dogodilo te večeri. Ali rasteš kao osoba, pogotovo u ovakvim neugodnim situacijama, a primijetio sam još nešto", rekao je Bjelica za Berliner Zeitung pa nastavio:

"U dobrim vremenima imate tisuću prijatelja koji su uz vas i sretni su zbog vas. U ovakvoj situaciji, međutim, imate samo nekoliko ljudi koji stoje uz vas."

Predsjednik Dirk Zingler bio je jedan od onih koji je stajao iza Bjelice kako bi ostao trener iako je sportski sud DFB-a dao kaznu od tri utakmice.

"Pritisak izvana je bio jako velik. Da je kazna bila drastičnija, klub bi možda drugačije reagirao. I iskreno mogao sam i razumjeti svoj otkaz. Kada momčad iznenada ostane bez trenera usred borbe za ispadanje, to je sve samo ne lako. Od ove sezone postalo mi je još važnije odužiti se za povjerenje koje mi je klub ukazao. Ne pokušavam to učiniti simpatijom, nego napornim radom zajedno s momčadi na terenu."

Pojasnio je kako je pokušao pomoći momčadi.

"Morao si probuditi momčad i skinuti je s oblaka 'Lige prvaka' koji se nadvio nad svime. Sve je bilo vrlo opušteno u međusobnom ophođenju, ali to nikako nije odgovaralo sportskoj situaciji u kojoj smo se zapravo našli. Tada se radilo o obraćanju teškim istinama - to sam i učinio, iako istina ponekad nažalost jako boli. I vjerujem - koliko god to čudno zvučalo - da je momčadi pomogla i situacija u Münchenu."

Pojasnio je:

"Osobno me ovo nesportsko ponašanje nedvojbeno povrijedilo, ali imam osjećaj da je u tjednima koji su uslijedili momčad postala homogenija na terenu, još više se zbližila i bolje se nosila s pritiskom."



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinBundesliga

Ostale Vijesti