@Reuters
@Reuters

Pet do 12: Tri velika kluba odradila transfere u zadnji čas

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 01.09.21. | 07:24

Transferi objavljeni nakon ponoći.

Čekali smo, čekali i nismo dočekali. Prošla je ponoć, a onda i 1 sat ujutro, a Atletico Madrid, Barcelona i Chelsea nisu objavili svoja nova pojačanja. Neki mediji čak su pisali kako su se stvari zakomplicirale i kako od posla neće biti ništa. Ipak, Antoninne Griezmann, Luuk de Jong i Saul Niguez registrirani su za svoje nove klubove 'pet do ponoći', a klubovi su ih naknadno objavili i na svojim službenim stranicama.

Čekalo se prvo da Saul Niguez prijeđe u Chelsea, kako bi Atletico Madird mogao otvoriti prostor za povratak Griezmanna. Na kraju je Saul prešao u redove europskog prvaka na jednogodišnju posudbu od 5 milijuna eura uz opciju otkupa ugovora za 35 milijuna.

"Jako sam uzbuđen jer započinjem ovaj novi izazov s Chesleajem. Navijači Bluesa, sada sam jedan od vas. Vidimo se uskoro", rekao je kratko Saul po potpisu za Chelsea.

Vrlo brzo objavljen je i povratak Antoinea Grizemanna u Atletico Madrid, dok je Barcelona njegovu zamjenu pronašla u napadaču Seville Luuku de Jongu.

Atletico Madird je s Grizemannom napravio odličan posao. Prije dvije godine prodao ga je Barci za 120 milijuna eura, a sada ga je vratio za 50. Griezmann stiže u Madrid na jednogodišnju posudbu u u iznosu od 10 milijuna eura uz obavezu otkupa ugovora za 40 milijuna.

Posljednji jučerašnji transfer koji se odveo neposredno pred kraj prijelaznog roka je prelazak nizozemskog napadača Luuka de Jonga iz Seville u Barcelonu. Sevilla je De Jonga PSV-u prije dvije godine platila 12.5 milijuna eura, a sada ga je prodala u Barcelonu za tri puta manji iznos. Nizozemski napadač nije se nazabijao u Andaluziji, zabio je tek 19 u 94 utakmice, no dva od tih gola bili su u finalu Europske lige 2020. protiv Intera.



Tagovi

Germanijak transferitransfertransferitransferi uživotransfer blogTransfermarktnogometni transferiSaul NiguezAntoine GriezmannLuuk de Jong

Ostale Vijesti