Osvojio je dvije Cope, Juve ga je skupo platio, a nesuđeni klub Nenada Bjelice mu je uručio otkaz

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 09.06.20. | 11:30

HNL za igrača takvog kalibra ipak nije realna opcija, a mnogi vjeruju da će ili u Italiju ili natrag u Južnu Ameriku.

Ovaj 31-godišnji Čilenanac najveći trag u svojoj karijeri ostavio je u talijanskoj Serie A u kojoj je proveo (s povremenim odlascima na posudbe van zemlje) ukupno 10 godina.

Njegov prvi europski klub bio je Udinese koji ga je u svoje redove doveo u ljeto 2007. godine za nešto više od 500 tisuća eura.

U Udinama se zadržao pet godina nakon čega ga za 14 milijuna eura kupuje Stara dama, ali zanimljivi desni bek nije se uspio nametnuti u sastavu momčadi iz Torina pa se tako, iako se tamo zadržao narednih pet godina, taj period njegove karijere ne smatra pretjerano uspješnim.

U međuvremnu je odradio dvije posude, jednu u QPR-u i drugu u Marseilleu, ali nigdje nije uspio ponoviti formu iz Udina zbog koje ga je Juve tako skupo i platio.

Ipak, iako na klupskom planu nije sve bilo „med i mlijeko“, Isla je s reprezentacijom Čilea, čiji je predvodnik tada bio njegov nekadašni suigrač iz Udinesea Alexis Sanchez, osvojio dvije Copa Americe (14./15. i 15./16.).

Sezonu 16./17. proveo je u Cagliariju koji ga je otkupio od Juventusa za svega četiri milijuna eura, ali se taj njihov potez nije pokazao naročito dobrim budući da su ga nakon svega godinu dana pustili da kao slobodan igrač ode u turski Fenerbahče.

Njegove izvedbe u dresu turskog velikana, usprkos činjenici kako se nikada nije upisao u listu strijelaca, bile su zadovoljavajuće, a u nešto manje od sto nastupa (91) u svim natjecanjima upisao je 13 asistencija.

Budući da je pandemija koronavirusa ostavila veliki trag na financijsku sliku mnogih klubova diljem svijeta, čelnici nesuđenog kluba Nenada Bjelice odlučili su kako 31-godišnjaku neće produljiti ugovor te će on, za točno tri tjedna, postati slobodan igrač.

Isla je standardni reprezentativac Čilea, a ukupno je dres svoje zemlje obukao 115 puta te je pritom postigao četiri pogotka.

Iako nema nikakvih konkretnih informacija gdje bi mogao nastaviti svoju karijeru, mnogi vjeruju kako je za njega najbolja opcija povratak u Serie A (čak se spominje Udinese) ili u konačnici odlazak u Južnu Ameriku gdje bi praktički mogao birati klub u kojem bi htio nastaviti svoju karijeru.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Mauricio IslatransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti