ADAM DAVY/Action Images
ADAM DAVY/Action Images

Odegaard s Arsenalom želi osvojiti Ligu prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 11.09.21. | 09:37

Ambiciozan plan mladog Norvežanina.

Kapetan norveške reprezentacije Martin Odegaard ovoga je ljeta stigao u Arsenal u transferu vrijednom 35 milijuna eura te je uvjeren kako će se s londonskim klubom upustiti u borbu za najviše stvari.

"Želimo se vratiti u europska natjecanja i s vremenom osvajati trofeje. Želimo osvojiti prvenstvo i Ligu prvaka u narednim godinama", izjavio je Odegaard.

22-godišnji veznjak u siječnju je 2015. godine stigao u Real Madrid za 2,8 milijuna eura s epitetom „čuda od djeteta“. Dvije godine nastupao je za drugu momčad Kraljevskog kluba da bi potom četiri sezone provodio po raznim posudbama.

Nakon dvije avanture po nizozemskoj u Heerenveenu i Vitesseu uslijedila je posudba u Real Sociedad gdje je Odegaard pokazao svoj raskoš talenta te se uvelike pričalo i pisalo kako se vraća u Real i to kako bi zamijenio „istrošenog“ Luku Modrića u prvoj momčadi. Međutim, to se nije dogodilo, a Norvežanin se u Madridu se zadržao tek polusezonu da bi u siječnju ove godine otišao u Arsenal kao velika želja Artete.

Za Topnike je odigrao 22 utakmice te zabio dva gola, što je bilo dovoljno da londonski klub otkupi te veže četverogodišnjim ugovorom. Norvežanin će zasigurno biti važan kotačić Topnika, no najava osvajanja Premier lige i Lige prvaka u ovom trenutku izgleda pomalo smiješno, pogotovo kad se pogleda ovosezonska tablica na kojoj je Arsenal fenjeraš s gol razlikom 0:9.



Tagovi

ArsenalPremier ligaMartin Odegaard

Ostale Vijesti