Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Još loših vijesti u Maksimiru; Modri ostali bez Moharramija najmanje pola godine!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.01.24. | 17:00

Iranski reprezentativac ozlijedio je ligament koljena, ostao bez transfera, a Dinamo bez alternative na desnom boku

"Ako Moharrami ode, a mogao bi se dogoditi transfer, dovest ćemo desnog beka. Ako ne, kad se vrati s Azijskog kupa, bit će u kadru", kazao je nedavno Sergej Jakirović i otkrio dvije mogućnosti na desnom boku. Ali, dogodila se treća, još jedna loša vijest u nizu loših, koje su zahvatile Maksimir.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Moharrami se u utakmici Azijskog kupa teško ozlijedio, iznesen je s terena na nosilima, a dijagnoza je potvrdila crne slutnje. Stradao je ligament koljena, Moharramija čeka operacija i dugačak oporavak. Neće ga biti najmanje šest mjeseci, ovisno o oporavku moguće je i više, osam, možda i devet mjeseci. I što sad? Moharrami u zadnje vrijeme nije bio u prvom planu, nekoliko loših partija iz prvog dijela sezone udaljilo ga je od startne postave, no, kao što je rekao Jakirović, radilo se na njegovom transferu, a ako ne bi otišao, ipak bi ostao alternativa Stefanu Ristovskom, neupitnom prvotimcu. A sad je Dinamo ostao bez te alternative, transfera nema, a ipak treba pronaći neko rješenje, jer Ristovski ne može biti jedina opcija. Doduše, na pripremama se u dobrom svjetlu predstavio Noa Mikić, ali njemu je tek 16 godina i nije uputno u ovakvim okolnostima staviti mu veliki teret na leđa, da ne bi brzo izgorio. Može tu poziciju odigrati Moreno Živković, ali to je 'krpanje rupe', što nikad nije idealno.

Hoće li Dinamo sad krenuti po desnog beka? To bi bilo očekivana reakcija, no, u kaosu u kojem se trenutno nalazi maksimirski klub, teško je išta predvidjeti, nije još sigurno niti hoće li Jakirović dugoročno preživjeti. Možda bi novi trener imao neku novu ideju. Uglavnom, ozljeda Moharramija dodatno je zakomplicirala ionako kompliciranu situaciju.



Tagovi

Sadegh MoharramiGNK DinamoSergej Jakirović

Ostale Vijesti