Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Jakirović zasad ostaje trener, uz njega su stali i igrači! Ali, pitanje je koliko dugo... Žestoke rasprave u svlačionici, za Pulu upitan i Petković

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 24.01.24. | 16:09

Poraz od Lokomotive potresao je Maksimir, Petković je propustio trening zbog bolesti, trener je još uvijek na klupi. Međutim, mnogi ga više ne vide kao dugoročno rješenje

Sergej Jakirović ostao je trener Dinama. Barem je srijeda ponudila takav epilog, možemo reći da je preživio prvi 'nalet bijesa' svih onih, koji su nakon tih šokantnih 0-3 zazivali njegovu smjenu. A bilo ih je, skupilo ih se puno, od gledatelja na maksimirskim tribinama do članova Dinamove 'vlade' i nekih klupskih čelnika. Naravno, nezadovoljnih ima u svlačionici, imao ih uvijek, a u ovakvim situacijama to nezadovoljstvo uvijek kulminira.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bilo je, navodno, burno još u utorak navečer, igrači su dugo ostali u svlačionici, bilo je tu, kako doznajemo, žestokih međusobnih rasprava, rekli su si neki u lice što su imali reći, poraz je očito jako pogodio veći dio momčadi. A Jakirović je u srijedu došao u klub, održao igračima 'bukvicu', a onda odradio trening. I, otišao je iz Maksimira kao Dinamov trener, s mislima u Puli, gdje Modri, jednostavno, trebaju pobijediti. Doduše, trebali su pobijediti i Lokomotivu. Tijekom dana užarili su se mobiteli na svim linijama, tražila se konačna odluka, ostaje li ili odlazi, a eterom su već počela kružiti imena potencijalnih kandidata, zagovara se čvrsta ruka, koja bi 'riješila svlačionicu'. Jakiroviću se, naime, osim rezultata zamjera da je preblag prema nekim igračima i da nije na vrijeme napravio drastičnije rezove! Spominjali su se tako s raznih i Vahid Halilhodžić, Kruno Jurčić, čak i Igor Štimac, no, zasad je Dinamov trener - Sergej Jakirović. Mačka s devet života.

Što je presudilo u njegovu korist? Prvo, stariji igrači, tzv.senatori posuli su se pepelom i priznali da najveći problem Dinama trenutno nije trener, nego da i oni sami nose veliki dio krivice za sve što se događa. Arijan Ademi, navodno, takav je stav prenio i Upravi kluba i predsjednici Uprave Vlatki Peras, koja je u konačnici odlučila da smjene zasad neće biti. Neki će reći da je presudila matematika, da bi još jedna otpremnina previše opteretila klupski budžet, drugi su skloniji tvrditi da na vidiku nema pravog imena, onoga za koga bi itko bio siguran da bi mogao preko noći pokrenuti momčad.

Dakako, 'pije vodu' i zaključak da bi smjenom Jakirovića aktualna Uprava također izgubila sve argumente, jer bio bi to već treći trener u manje od godinu dana kojega je smijenila, a ništa nije krenulo na bolje. Tada bi se, logično, postavljala i neka teža pitanja. Iako se i ovako o radu Dinamove Uprave i čelnika može štošta napisati. I pisalo se... I, tako je Jakirović 'preživio' srijedu, s nadom da će sve ovo što se događalo konačno mobilizirati svlačionicu, da su svi iskreno rekli jedni drugima što im smeta i gdje griješe i da će Dinamo u Puli biti napokon - Dinamo! Svima je jasno da prava na kiks više nemaju, ovo je bila zadnja opomena, igrači, ako se ne probude, ne samo da štete Dinamu već svojim igrača ruše ugled i sebi, što nikad nije uputno, a pogotovo ne u godini Europskog prvenstva!

No, sigurno je jasno i Sergeju Jakirović da visi o tankoj niti. Kad krene 'hajka' na trenera, kad se stvori kritična masa, a i publika pokaže palac dolje, uz to se počinje pričati o imenima koja bi ga trebala zamnijeniti, zna se da su krediti ispucani, da bi i najmanji krivi korak mogao biti posljednji. Ako se nešto potpuno ne okrene u iduća dva dana, Jakirović je voditi momčad u Puli, a tamo je sve osim pobjede, uz očit porast dojma i uvjerljivosti, njegov imperativ. A nakon Pule i u onoj sljedećoj utakmici. I tako dalje... Dinamo, jednostavno, mora pobjeđivati i igrati bolje, u očima igrača mora se vidjeti glad, želja, sve ostalo više ne pali. Kap je prelila čašu, Dinamo ni u kojem segmentu ne izgleda kao klub i momčad, koji bi mogli osvojiti naslov prvaka, a to tako ne može biti! Ljestvica izgleda loše, ali još je lošija vibra, koju Dinamo šalje u nastavak prvenstva i Pula je jedino mjesto na kojemu se mora pokazati preokret.

Inače, Jakirović je već u utorak najavio rezove u momčadi za dvoboj na Drosini, vidjet ćemo koje će poteze povući. No, nema dvojbe da nema mjesta nikakvim kalkulacijama, trebat će pokazati 'batinu' i nekima, koji se doimaju nedodirljivi. Ne smije više biti popusta ni prema kome i to mu je jedini put da ostane na Dinamovoj klupi. Poznato je da u Puli neće igrati Josip Mišić, koji je zaradio treći žuti karton, a upitan je za utakmicu i Bruno Petković. On se, naime, u srijedu nije pojavio na treningu, bolestan je i pod temperaturom, a upravo su Petković i Mišić dvojica od kojih se puno očekivalo, a protiv Lokomotive su grubo zakazali. Pa možda i nije loše da Jakirović i pokuša bez njih protvi Istre, možda u svlačionici ima nekog džokera, tajni adut, koji bi mogao spasiti Dinamo u ovoj velikoj krizi. I njegov posao, naravno.



Tagovi

Sergej JakirovićGNK DinamoIstra 1961HNL

Ostale Vijesti