Screenshot
Screenshot

Norveški wunderkind koji obožava Iniestu i kojeg uspoređuju s Hazardom novi je igrač Benfice

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.01.23. | 16:22

Norvežani se nadaju kako će zajedno Haalandom i Odegaardom oformiti pakleni trio

Joao Felix 127,2 milijuna eura, Darwin Nunez 80 milijuna eura, Ruben Dias 71,6 milijuna eura, Ederson 40 milijuna eura, Axel Witsel 40 milijuna eura - to je pet najjačih izlaznih transfera Benfice unazad proteklih deset godina. Nogometni stručnjaci se kunu da će Andreas Schjelderup, inače veliki wunderkind norveškog nogometa, uskoro nastaviti taj niz portugalskog velikana koji godinama puni svoju blagajnu po principu kupi mlado i relativno jeftino, pa prodaj po nekoliko puta većoj cijeni.

Pa tko je onda taj mladić rođen u Bodu 1. lipnja 2004. godine? Radi se o nogometašu koji nastupa za Nordsjaelland i okupira ofenzivne pozicije, a najviše mu se dopada igrati na lijevom krilu, što mu omogućava ulazak prema unutra na desnu nogu, iako mu, govori jedno skautsko izvješće, niti lijeva nije bezopasna.

Ove sezone je u 17 ligaških nastupa zabio deset pogodaka i dodao jednu asistenciju, a zbog svega toga je Benfica na računa Nordsjaellanda uplatila 14 milijuna eura (bez bonusa, ali će danskom klubu pripasti 20 posto od iduće prodaje).

Osim toga, voli igrati i uspješan je u situacijama jedan na jedan, a po stilu igre ga se uspoređuje se Edenom Hazardom i Jackom Grealishem.

No 18-godišnjaku je nogometni uzor proslavljeni Španjolac.

„Andres Iniesta je igrač na kojeg sam se uvijek ugledao. Njegova nevjerojatna tehnika na malom prostoru me oduševila. Osim njega, uzori su mi i Martin Odegaard i Erling Haaland, osobno mi se kod Haalanda sviđe mentalitet“, izjavio je jednom prilikom talentirani Schjelderup.

A baš bi ta trojka, nada se norveška javnost, mogla jednog dana sklopiti zastrašujući trijumvirat od čijeg bi talenta strahovale protivničke obrane.

Prije toga se, Schjelderup, tek treba razviti i dokazati u Benfici… (pz)



Tagovi

Andreas SchjelderupBenficaErling HaalandMartin Odegaard

Ostale Vijesti