Njemačka i Sjeverna Irska rutinski, preokret Albanije, golijada Škota, Gibraltar zabio povijesni gol!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.03.15. | 20:05

Odigrano je prvih pet utakmica današnjeg programa u sklopu petog kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine održava u Francuskoj.

Najuvjerljiviju pobjedu je u skupini D ubilježila Škotska, koja je s čak 6:1 torpedirala najslabiju reprezentaciju grupe Gibraltar. No, unatoč visokom porazu, gosti mogu biti zadovoljni, ma koliko god to čudno zvuči jer su naime uspjeli postići svoj prvi pogodak u službenim utakmicama. Dogodilo se to u 20. minuti, a junak Gibraltara je bio Kyle Casciaro, samo dvije minute nakon što je Maloney pogodio iz penala za vodstvo Škotske 1:0.

Ubrzo su Škoti pokazali tko je gazda i nisu dopustili neko veće iznenađenje. Fletcher je u 29. minuti povisio na 2:1, Maloney je u 34. minuti svojim drugim golom, također iz penala zabio za 3:1, a pet minuta kasnije je već bilo 4:1 za Škotsku. U strijelce se upisao Naismith. Fletcher je potom, u 77. minuti, svojim drugim pogotkom na utakmici postavio 5:1 i onda sjajnu partiju začinio hat-trickom u završnim trenucima utakmice.

Škotska je tako u revijalnom susretu s najmlađom reprezentacijom Europe, s kojom će podsjetimo, Hrvatska u lipnju odigrati prijateljsku utakmicu prije dvoboja s Italijom, ubilježila i treću pobjedu u ovim kvalifikacijama i bodovno se izjednačila s Njemačkom, koja je na drugom mjestu, a koja je rutinski, s 2:0 pobijedila Gruziju.

Momčad Joachima Löwa je u ne pretjerano uzbudljivoj utakmici odigrala koliko joj je trebalo za pobjedu, a sve nedoumice oko pobjednika je riješila još u prvom poluvremenu. Prvo je mrežu domaćina načeo Marco Reus u 39. minuti, a potom je samo četiri minute kasnije, na 2:0 povećao Thomas Müller i rezultat se do kraja nije mijenjao. Poljska i Škotska su tako zadržale priključak u skupini D za vodećom Poljskom, koja večeras gostuje kod četvrtoplasirane Irske u derbiju skupine.

S pobjedama nastavlja Sjeverna Irska. Nakon tri slavlja i poraza od Rumunjske u skupini F, Sjeverna Irska je ubilježila i četvrtu pobjedu u ovim kvalifikacijama i tako ostala na bod zaostatka za vodećim Rumunjima, koji su s minimalnih 1:0 riješili Farske Otoke. Jedini pogodak za rumunjsku reprezentaciju postigao je Keseru u 21. minuti.

Sjeverna Irska je 2:1 bila bolja od Finske. Domaćini su u 33. i 38. minuti vodili 2:0 zahvaljujući dvostrukom strijelcu Laffertyju, a Sadik je u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio počasni pogodak za Fince. Drugoplasirana Sjeverna Irska sada ima 12 bodova, Rumunjska na vrhu ima jedan više. Finska je četvrta, a Farski Otoci peti. Na začelju je Grčka, koja večeras igra s trećeplasiranom Mađarskom.

I za kraj, Albanija je u skupini I preokrenula vodstvo Armenije iz rane faze utakmice. Movsisyan je već u četvrtoj minuti doveo goste u vodstvo, a prvo je Mavraj u 77., a onda Gashi u 81. minuti osigurao preokret i pobjedu Albanije, koja je trenutno druga u skupini sa sedam bodova, koliko ima i Danska, a iz ove skupine svoju utakmicu još trebaju odigrati četvrta Srbija i treći Portugal.

Rezultati današnjih kvalifikacija za Euro:

Albanija - Armenija 2:1 (Mavraj 77', Gashi 81'/Movsisyan 4')
Gruzija - Njemačka 0:2 (Reus 39', Müller 45')
Rumunjska - Farski Otoci 1:0 (Keseru 21')
Sjeverna Irska - Finska 2:1 (Lafferty 33', 38'/90+2' Sadik )
Škotska - Gibraltar 6:1 (Maloney 18' 11m i 34', Fletcher 29', 77' 90', Naismith 39'/Casciaro 20')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

ŠkotskaNjemačka nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti