Reuters
Reuters

Nizozemske legende vole Hrvate: "Feyenoord s Ivanušecom je favorit za naslov, a Halilović bi mogao biti otkriće"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 10:00

Dvojica nizozemskih velikana u najavi sezone posebno istaknuli dvojicu hrvatskih nogometaša

Nizozemska je liga u ekspanziji, nedavno je skinula Francusku iz društva liga Petice, a u zadnje vrijeme sve je zanimljivija i Hrvatima. Jakov Medić potpisao je za Ajax i u svom debiju protiv Heereevena zabio golčinu s 30-ak metara, a idućih bi dana u Eredivisie mogla stići i dvojica hrvatskih reprezentativaca. Josip Šutalo blizu je transfera u Ajax, a Luka Ivanušec već je dulje na meti prvaka Feyenoorda i premda su u Maksimiru prelomili da ga neće pustiti za manje od 15 milijuna eura, još nije isključeno da će Ivanušec, na kraju europskih kvalifikacija, na kraju prijelaznog roka stići u Rotterdam. Nizozemski mediji uvjereni su da će to biti i ranije, neki ga najavaljuju već idućeg vikenda u gradskom derbiju protiv Sparte, no to bi značilo da Ivanušec neće igrati uzvrat protiv AEK-a što je ipak teško zamislivo.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

No, o najboljem Dinamovom igraču već se priča u Nizozemskoj pa su ga se 'dotaknule' i legende nizozemskog nogometa u najavi nove sezone Eredivisie. U analizi za portal nos.nl, o novoj su ligaškoj sezoni pričali Rafael van der Vaart i Pierre van Hooijdonk. Baš je van Hooijdonk istaknuo Ivanušeca kao važnu kariku u Feyenoordovoj obrani naslova.

"Glavni kandidat za naslov? Feyenoord! Klub i momčad su izuzetno stabilni, a bit će i jači nego prošle sezone. Pogotovo ako ostane Geertruida i još dođe Ivanušec. Arne Slot brzo će nove igrače prilagoditi svom prepoznatljivom stilu, a bio bi u startnoj prednosti i favorit na za naslov, jer bi u tom slučaju (dolazak Ivanušeca, nap.a.) imao još raznovrsnije opcije u napadu.", uvjeren je van Hooijdonk, igračka legenda Feyenoorda, koji je trenutno trener NAC-a iz Brede.

Rafael van der Vaart, koji je nakon odlaska s klupe danskog Esbjerga, trenutno bez posla, iznenadio je, pak, što je među potencijalna otkrića nove sezone uvrstio jednog drugog Hrvata.

"Za mene bi iznenađenje sezone mogla biti Fortuna Sittard. Napravili su dobar posao u prijelaznom roku, doveli novog trenera Dannyja Buijsa, a jako sam znatiželjan kako će igrati Alen Halilović. Radio sam s njegovim bratom u Esbjergu, Alen me također zvao i pitao za savjet u vezi dolaska u Nizozemsku. Želio je igrati nogomet u Nizozemskoj i Fortuna mu daje priliku da oživi karijeru. Očekujem puno od njega i vidim ga jedno od igračkih otkrića sezone.", poručio je van der Vaart.

Inače, upravo Feyenoord i Fortuna Sittard sastaju se u prvom kolu, danas, u nedjelju od 14:30 sati.



Tagovi

Rafael van der VaartFeyenoordLuka IvanušecAlen Halilović

Ostale Vijesti