Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Josip Šutalo je pred potpisom za Ajax! Nakon njegova transfera Dinamo više nema potrebu prodavati

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.08.23. | 08:15

Reprezentativni stoper trebao bi protiv AEK-a odigrati svoje zadnje utakmice u modrom dresu

Josip Šutalo na korak je do potpisa za Ajax! Nije to senzacija, o tome se već danima piše i priča, ali sad se Šutalo doista približio odlasku u Amsterdam. Kako doznajemo, Dinamo je načelno prihvatio ponudu Ajaxa, klubovi su uglavnom sve dogovorili, ostalo je još da se dogovori dinamika plaćanja te da Šutalo s Ajaxom dogovori svoje uvjete, što nije nikakav problem. S obzirom a sve tri strane žele transfer, da je i Šutalo vrlo zagrijan za odlazak u Ajax, ne bi trebalo biti nikakvih komplikacija.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koliko vrijedi transfer? Dinamo će, navodno, zaraditi više od 20 milijuna eura, po nekim informacijama Ajax je povećao ponudu na 21 milijun eur, tu će biti i bonusi i postotak od idućeg transfera pa će Šutalov transfer biti jedan od najvećih u Dinamovoj povijesti. Uz Gvardiola, Olma i Pjacu... Šutalo bi za dan-dva već mogao potpisati za Ajax i onda se oprostiti od Dinama u utakmicama s AEK-om. Jasno, Dinamov je uvjet za taj transfer da Šutalo odigra treće pretkolo, teško da će odigrati i play-off, to bi bio veliki Ajaxov poklon. No, nije isključen i takav rasplet, iako je realnije da će se Šutalo od Dinama oprostiti u Ateni za tjedan dana. U Maksimiru su najavili da bi voljeli dovesti još jednog stopera, Maxime Bernauer dosad se nije nametnuo, no, pitanje je hoće li stići do kraja prijelaznog roka dovesti još koje pojačanje na toj poziciji.

Transferom Josipa Šutala Dinamo bi, svakako, napunio blagajnu, uz onih 13,8 milijuna od Gvardiolova transfera, uz rate od prodaje igrača, koje sjedaju tijekom ljeta, uz postotke od transfera Kovačića i Brozovića Dinamo bi već ulaskom u Europsku ligu, praktički, zadovoljio godišnji budžet. I ne bi više imao potrebe prodavati nikoga od ključnih igrača ispod cijene! (T.N.)



Tagovi

Josip ŠutaloAjaxGNK DinamoAEK

Ostale Vijesti