Screenshot SportKlub
Screenshot SportKlub

Jakov Medić nakon eurogola u debiju: "Htio sam stisnuti ruku svakom navijaču na stadionu"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.08.23. | 07:28

Igrač koji je u Ajax stigao na mala vrata predstavio se nizozemskoj publici na spektakularan način - bombetinom s 30 metara u rašlje!

Debi kao da je režiran u nekom fikcijskom sportskom filmu. Prije pet godina bio je član danas ugašenog hrvatskog niželigaša Vinogradara, igrao je potom u nižim njemačkim ligama, a u najvišem rangu neke države upisao je ukupno dva nastupa. Jakov Medić je, unatoč ne baš najuglednijem CV-u, stigao u slavni Ajax i odmah u svojem debiju zapalio nizozemske i hrvatske medije. U osmoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, pri rezultatu 1-0 za Heracles, Medić je potegnuo 'torpedo' s 30 metara i pogodio same rašlje suparničkog gola. Ajax je na kraju pobijedio 4-1, a preokret je započeo 24-godišnji branič iz Zagreba.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Primio sam loptu i vidio da nitko nije slobodan. Opalio sam, a kada je lopta ušla u mrežu, nisam znao što se događa. Htio sam stisnuti ruku svakom sretnom navijaču na tribinama. Nevjerojatno. Mislim da imamo jako talentiranu momčad. Mogla bi ovo biti dobra sezona", kratko je svoj eurogol komentirao Jakov Medić.

Pogodak Medića (45+8.) pogledajte OVDJE (Sportklub)

Osim postignutog gola, što nije njegova primarna zadaća, Medić je protiv Heraclesa blokirao dva udarca gostiju, imao je pet čišćenja, a ukupno je osvojio pet od devet duela. Dodavao je s uspješnošću od 92 posto, a imao je i četiri od sedam točnih dugih dodavanja. Osim pogotka imao je još jedan udarac, ali i jedan uspješan dribling. Medić je na SofaScoreu za svoj debi dobio sjajnu ocjenu od 8.2, što ga čini trećim najbolje ocijenjenim igračem Kopljanika u sinoćnjoj utakmici, nakon Stevena Bergwijna (8.9) i Branca van den Boomena (8.3).

"Odigrao je jako dobru utakmicu, neovisno o fantastičnom pogotku. Medić zna da ga nismo uzeli kao prvu zamjenu za Jurriena Timbera (otišao i Arsenal, op.a). Čak možemo reći kako smo ga doveli da bude popuna kadra. Ali, on se s time ne slaže. Marljivo trenira i traži svoju šansu u momčadi. Ne trebam ga dodatno motivirati", rekao je nakon utakmice Maurice Steijn.

Ajax iduću utakmicu igra protiv Excelsiora iduće subote, a vidjet ćemo je li naš stoper golom i izvedbom u svojem debiju kupio mjesto u momčadi nizozemskog stratega. (nr)



Tagovi

Jakov MedićAjaxEredivisie

Ostale Vijesti