Napoli slomio Sarrijev raštimani orkestar na penalima i zasluženo uzeo Kup

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.06.20. | 23:10

Momčad Gennara Gattusa apsolutno je nadigrala Juventus.

 

Nogometaši Napolija zasluženo su u finalu svladali Juventus, doduše nakon izvođenja jedanaesteraca, jer je regularni dio utakmice završio bez golova. Kažemo zasluženo jer jedine prave prilike na utakmice mogli smo vidjeti od momaka Gennara Gattusa koji su dominirali travnjakom i pokazali da su kvalitetnija momčad večeras te tako osigurali šesti naslov pobjednika Coppa d'Italie u svojim vitrinama.

Nakon početnog ispitivanja snaga, Napolitanci su došli u prvu veliku prigodu na utakmici. Točnije, ona je stigla iz slobodnog udarca s ruba šesnaesterca. Lorenzo Insigne je bio izvođač, a njegov udarac odsjeo je na lijevoj stativi.

Juventus je ponovno igrao sterilno praktički cijelu utakmicu, osim jedne poluprilike Paula Dybale, koji je bio najraspoloženiji igrač Maurizija Sarrija, nismo vidjeli puno od Torineza. Taj pokušaj Dybale nakon sjajne dalekometne asistencije de Ligta u posljednji čas prekinuo je vratar Alex Meret.

Samo dvije minute kasnije, veznjak Napolitanaca, Diego Demme, promašio je ogromnu priliku. Izašao je jedan na jedan s Buffonom na pet metara od gola, pucao je nisko po sredini, a iskusni Buffon sjajno brani.

Teško su živjeli 'juventini' u tom trenutku, samo minutu kasnije Insigne je odlično pucao s ruba šesnaesterca nakon jednog odbijanca, ali Gigi ponovno odlično brani.

 

 

Prvo poluvrijeme je barem pružilo tri odlične prilike momčadi Gennara Gattusa, zato je drugo bilo u potpunosti razočaravajuće u tom smislu. Utakmica se srela na taktičku bitku, a Napolitanci su bili ti koji su diktirali ritam i propustili nekoliko dobrih prilika pred kraj, prvo Milika, potom i Politana i Insignea.

Nevjerojatnu priliku za gol Napolitanaca u drugoj minuti sudačke nadoknade spriječio je Gigi Buffon i to u dva navrata - prvo je s crte skinuo Maksimovićev udarac glavom, a potom i Elmasov šut iz neposredne blizine s dva metra od gola.

Unatoč svim naporima Napolija, početni rezultat se nije promijenio stoga se nakon regularnih 90 minuta pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Odmah na startu raspucavanja, Meret je pročitao i odlično obranio Dybalin udarac, dok je s druge strane Insigne "kulerski" u stilu Lewandowskog prevario Buffona. Potom je Danilo poslao loptu nebu pod oblake, a dvostruku prednost Napoltancima donosi Matteo Politano.

Pobjednički penal zabio je Arkadiusz Milik i slavlje je moglo početi.

(Foto: Alberto Lingria/Reuters)


Tagovi

Gennaro GattusoMaurizio SarriPaulo DybalaDaniloCoppa Italia

Ostale Vijesti