Twitter
Twitter

Nakon Stanišića i Vidovića, Bayern napustio još jedan mladi Hrvat

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 12:55

Iako je debitirao za seniorski sastav te zaigrao u ljetnim pripremama, njemački prvak ipak ga je prodao.

Bavarski velikan ovog je ljeta poslao Josipa Stanišića na posudbu do kraja sezone u Bayer iz Leverkusena, da bi nakon toga prodali Gabrijela Vidovića u Dinamo. No, tu nije kraj odlascima Hrvata iz Bayerna.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, bavarskog velikana u smiraj prijelaznog roka napustio je i Antonio Tikvić, koji je postao novi član Udinesea! Talijanski klub platio je za njega 650 tisuća eura odštete i potpisao petogodišnji ugovor. Odličan je to potez za mladog Hrvata jer je Udinese poznat kao jedna od najboljih sredina za razvoj mladih igrača u Italiji, ali i Europi.

Inače, Tikvić je bio na ljetnim pripremama s prvom momčadi Bayerna. Nastupio je u prijateljskoj utakmici protiv Manchester Cityja, koja je završila pobjedom Građana 2-1. Tikvić je odigrao drugo poluvrijeme u zadnjoj liniji bavarskog velikana i dobio odlične ocjene za svoj nastup. Ušao je u igru i u posljednjih 17 minuta u pobjedi protiv Monaca.

Što se reprezentativne karijere tiče, Tikvić je rođen u Hamburgu, ali nastupao je isključivo za Hrvatsku. Za selekciju do 19 godina ima tri nastupa, dok je igrao i za U18 vrstu. Izbornik U-21 reprezentacije, Dragan Skočić, nedavno je objavio popis igrača za predstojeću kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Ovčjih Otoka koja je na rasporedu 13. rujna, a na popisu se nalazi i Antonio Tikvić, tako da bi uskoro mogao debitirati i u mladoj reprezentaciji. (I.M.)




Tagovi

Antonio TikvićBundesligaBayernUdineseSerie A

Ostale Vijesti