Najskuplji branič Liverpoola u povijesti: 'Lovren je rođeni lider!'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 28.07.14. | 12:02

Liverpool je i službeno objavio transfer Dejana Lovrena iz Southamptona...

Kako tvrde britanski mediji, Redsi su Lovrena platili čak 25 milijuna eura, što je najveći novac koji su ikada izdvojili za jednog braniča. Hrvatski reprezentativac postao je ujedno i peti najskuplji igrač Liverpoola u povijesti, te drugi najskuplji hrvatski nogometaš ikad, iza Luke Modrića.

„Ispunio mi se san. Sretan sam i ponosan što sam ovdje. Ne mogu dočekati da istrčim na travnjak u dresu Liverpoola, znam da imamo milijune navijača“, kazao je Lovren za službenu web stranicu Liverpoola, te priznao:

„Nakon što sam prošle sezone igrao na Anfieldu, sam sebi sam rekao: 'Nadam se da ćeš jednog dana ovdje igrati u dresu Liverpoola'. Navijači će se od prve minute moći uvjeriti da uvijek dajem svoj maksimum na travnjaku.“

Lov Liverpoola na Lovrena nije bio nimalo lagan ni jednostavan. Sam igrač u nekoliko navrata dao je do znanja da želi transfer u slavni klub, no Southampton je dugo odolijevao. Čini se kako je na kraju odlučila upornost čelnika Liverpoola, ali ponajprije trenera Brendana Rodgersa, koji je silno želio našeg braniča u svojoj momčadi.

„Dejan je odličan igrač s fantastičnim karakterom. A ono što je najvažnije, on je sjajan branič koji je sposoban braniti i koji će obraniti sve što treba. On je rođeni vođa, lider kakvog smo trebali. Zna povući i naprijed kad zatreba, agresivan je i želi loptu, ne bježi od nje... Lani smo prvenstvo izgubili zbog glupih golova koje smo primali, posebno nakon prekida. Sada kada smo dobili Dejana, vjerujem da će se stvari promijeniti“, kazao je Rodgers.


Tagovi

LiverpoolDejan LovrenSouthampton

Ostale Vijesti