Davorin Visnjic/PIXSELL"n "n
Davorin Visnjic/PIXSELL"n "n

Najbliži suradnici optužili Antolića za seksualno uznemiravanje, teror, prijetnje i maltretiranje

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.02.23. | 14:17

Sve više detlja o bitci za prijestolje iz Dinama izlazi na vidjelo...

Bura oko prevlasti u Dinamu se ne smiruje. Najnovije informacije koje su izašle na vidjelo su navodni dokumenti u čijem je posjedu Večernji list u kojima su zaposlenici GNK Dinama optužili člana Uprave Krešimira Antolića za seksualno uznemiravanje, sustavno maltretiranje, blaćenje Bjelice, prijetnje i slične stvari.

Najteže optužbe protiv Antolića iznijela je zaposlenica kluba I. P., koja je u klubu dugo godina obnašala direktorsku funkciju, no onda ju je Antolić degradirao.

"U periodu od lipnja 2016. do lipnja 2017. sam od strane člana Uprave Krešimira Antolića trpjela neprestana koketiranja i udvaranja na radnom mjestu, komentiranje i ocjenjivanje fizičkog izgleda, poticanje razgovora o intimnim ili seksualnim temama, otvorene pozive na seksualne aktivnosti, "zašto ne želiš seks prije braka", "kako bi ti bilo dobro, kucanje na vrata hotelske sobe na gostovanju utakmice u Sevilli 2. 11. 2016. godine. Bilo je puno šala sa seksualnim konotacijama, imao je ljubomorne ispade kada bih razgovarala s bilo kojim drugim muškarcem. Po klubu je govorio da je zaljubljen i napravio dramatičnu priču da mu slamam srce kao bi izvršio pritisak na mene. Neprestano sam mu jasno i glasno govorila da nisam zainteresirana, ali nije prihvaćao ne kao odgovor. Na odgovor ne znao bi reći: "nije sapun, neće se izlizati", " ne znaš što propuštaš". Pokušala sam objasniti da je moju pristojnost i ljubaznost zamijenio za želju da želim bilo kakvu fizičku ili ljubavnu vezu s njim. Kad sam jednom prilikom izjavila da ću ga prijaviti za uznemiravanje, pitanje: "Kome točno?". Ja sam odgovorila policiji, a on je uz posprdni smiješak odgovorio: "misliš mojim kolegama", napisala je I. P., tvrdi Večernji list, koja je zbog svega završila u Klinici za psihijatriju te su joj pripisani lijekovi.

To je samo jedna od optužbi koje se stavljaju na teret Krešimiru Antoliću. Među inima je i ona da je preko jedne agencije u komentarima kroz medije blatio Nenada Bjelicu.

Detalje toga je iznio zaposlenik GNK Dinama M. Z.

"Krešimir Antolić sustavni je zlostavljač i zloupotrebljivač pravnog sustava koji u svojim ciljevima ne preže od ničega, a kako sam na mjestu stručnjaka za digitalne medije i oglašavanje bio direktno njemu podređen tražio me sljedeće stvari: Da u njegovo ime pošaljem anonimnu kaznenu prijavu višem sportskom inspektoru Slobodanu Janiću i pomoćnici pročelnika za udruge i navijače Dragici Kovačević prijavu kluba protiv kluba navijača Bad Blue Boysa. Morao sam poslati tekst koji mi je dostavio putem aplikacije WhatsApp 29.5.2019. a koji je on potpisao s Matija Sigur lažno se predstavljajući. Osim toga tražio me brojne montaže vide i vizuala usmjeren protiv navijača Dinama, tadašnjeg trenera Dinama Nenada Bjelice, Juraja Čosića, Matije Sigura i Davora Bernardića. Sve navedene materijala ja sam distribuirao u javnost pomoću mreže komentatora koju je razvio."

Među onima koji su ga prijavili su i legenda kluba Marijan Vlak, kao i članica Uprave Amra Peternel. No, osim Antolića, optužbi nije lišena ni Vlatka Peras. Ona ih je, pak, dobila za prijetnje, a iznijela ih je također jedna zaposlenica kluba. Čini se da u Dinamu neće tako brzo doći mir...



Tagovi

Krešimir AntolićDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti