Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Važna sjednica Dinamova IO-a: Ako pojedinci budu izbačeni iz kluba, neće više moći biti na funkcijama! Kakav je sad odnos snaga u IO-u?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.02.23. | 11:32

Iako nema potvrde, nagađa se da bi na današnjoj sjednici Izvršni odbor mogao izbaciti iz članstva Damira Zorića, Ivu Šuška, Vladimira Bogdanića i Miroslava Rožića i time formalno sve njih i formalno izbaciti iz unutarklupskih borbi. To će pokazati i je li još uvijek isti odnos snaga u Izvršnom odboru

Za danas u 14 sati sazvana je sjednica Dinamova Izvršnog odbora, koja bi opet mogla iznjedriti važne zaključke u daljnjim borbama zaraćenih strana u Maksimiru. Naime, Izvršni odbor dosad je većinom glasova bio na strani Mirka Barišića i Krešimira Antolića, uostalom, rezultatom 7:6 izglasao je neprihvaćanje odluke Skupštine o razrješenju Antolića s mjesta člana Uprave. A kasnije je Gradski ured dao za pravo Izvršnom odboru, proglasio tu odluku valjanom pa je tako Antolić i formalno ostao članom Uprave. A iako nema službene potvrde, nagađa se da bi danas Izvršni odbor mogao donijeti još jednu odluku, koja bi dio protivnika struje Barišić-Antolić, barem formalnom, izbacila iz borbe.

Dakle, u klupskom Statutu piše da na funkcijama u klubu pa tako i u Izvršnom i Nadzornom odboru mogu biti samo članovi kluba. A članci 17. i 18. Statusa kažu sljedeće: članak 17.: "Član može biti isključen iz Kluba u sljedećim slučajevima: ako svojim radom i ponašanjem šteti Klubu i njegovom ugledu; ako radi protiv interesa Kluba te ne izvršava obveze člana Kluba; članak 18.: Odluku o isključenju člana Kluba donosi Izvršni odbor." Drugim riječima, IO može izbaciti ljude iz članstva Kluba, ako procijeni da je netko svojim ponašanjem naštetio Dinamu, a izbacivanjem iz članstva, svaki član gubi pravo obavljanja bilokoje funkcije u klubu. Izvršni odbor tako sad u rukama ima vrlo jako oružje i argumente. Doduše, svaki se isključeni član može žaliti - Nadzornom odboru.

Jer, s obzirom da su članovi IO-a Damir Zorić, Ivo Šušak i Vladimir Bogdanić te predsjednik NO-a Miroslav Rožić mimo kluba sazvali press konferenciju i na njoj optužili IO da je djelovao suprotno Statutu te proglasio Krešimira Antolića smijenjenim, a Gradski ured je utvrdio suprotno, IO može taj njihov potez proglasiti 'ponašanjem štetnim za Klub i njegov ugled' te imati razlog da iz izbaci iz članstva. A time bi svi oni automatski izgubili mogućnost obavljanja bilokakve funkcije u Dinamu. A kako su neki od njih vrlo važni ljudi 'druge strane', bio bi to velik udarac za njihove ambicije. Jasno, da bi se takvo što dogodilo, treba većina glasova IO-a, vidjet ćemo je li odnos snaga u tom klupskom tijelu još uvijek isti kao i prije otprilike mjesec dana.

Kako god, mogla bi to biti zanimljiva sjednica Izvršnog odbora. Radna tema je 'analiza stanja u klubu', a pod tu se temu svašta može ugurati. Inače, postoji navodno i 50-ak zahtjeva članova kluba za izbacivanjem nekih drugih članova IO-a, NO-a i Skupštine iz Dinama, može li to biti još jedan adut u rukama aktualne Uprave?



Tagovi

Damir ZorićMiroslav RožićGNK DinamoKrešimir AntolićMirko BarišićZdravko Mamić

Ostale Vijesti