Pixsell
Pixsell

Na derbijima se osvajaju naslovi

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.03.23. | 10:45

Dinamov strateg Ante Čačić u povratničkom mandatu na Dinamovoj klupi ima gotovo perfektan učinak u derbijima, čak i unatoč jučerašnjem kiksu protiv Osijeka. Najveća ironija jest u tome da bi mu, unatoč sjajnom učinku u derbijima, jučerašnji mogao bi mu ujedno biti i posljednji na Dinamovoj klupi...

Iako je Dinamo jučer protiv Osijeka upisao drugi ovosezonski 'kiks' protiv momčadi iz Gradskog vrta, zagrebački sastav jučer je odigrao jednu jako dobru utakmicu, posebno u drugom dijelu. Dinamo iz drugih 45 minuta maksimirskog derbija bio je jedan od najboljih ove godine, uz bok onom iz prvog poluvremena protiv Hajduka. Razlika je u tome što su Modri prije nešto više od tjedan dana bili iznimno efikasni, a jučer su se propisno ispromašivali, posebno u periodu od 63. do 75. minute. Bruno Petković izjednačio je iz slobodnjaka u 62., a onda je krenula Dinamova kanonada. Sjajni Ivanušec prvo je nakon solo akcije pucao kraj gola, Malenica je potom paradom izbio udarac Baturine iz 'rašlja', Petković je zatim matirao Malenicu, ali je Žaper izbio s crte.

Uslijedio je kazneni udarac za Dinamo kojeg je poništio - Robert Lubičić. Igrač nad kojim je napravljen jedanaesterac, priznao je da nije bilo kontakta s Adrianom Leonom Barišićem, što je zaista raritetan i hvale vrijedan potez potencijalnog hrvatskog reprezentativca. Dinamo tu nije stao, u 75. vidjeli smo još jedan dobar pokušaj Ivanušeca, ali mu se ovaj put spriječila greda.

U periodu od 12-ak minuta drugog dijela Dinamo je zabio, imao četiri zicera, dosuđeni jedanaesterac...

Ipak, Plavi nisu uspjeli svladati hrabri Osijek, što ne bi trebalo pretjerano razljutiti Dinamove navijače budući da je njihova momčad povećala prednost pred Hajdukom na +12 i produžila seriju bez poraza na 11 utakmica u svim natjecanjima. Posljednji poraz Plavi su doživjeli 2. studenog protiv Chelseaja u Londonu (1:2), a posljednji poraz u prvenstvu datira od nekoliko dana ranije, protiv Osijeka u Gradskom vrtu (0:1).

Taj poraz ujedno je i jedini Čačićev na Dinamovoj klupi u derbijima, ali i prvenstvu od kada je pet kola prije kraja prošle sezone drugi put preuzeo Modri stroj.

Podsjetimo, Ante Čačić u povratničkom mandatu na Dinamovoj klupi ima stopostotan učinak protiv Rijeke koju je ove sezone svladao s 3:1 na Maksimiru i 7:2 na Rujevici. Protiv Hajduka ima tri pobjede (u kojima je Dinamo zabio 11, a primio dva pogotka) i dva remija, od kojih je onaj u Superkupu završio trijumfom Plavih.

Najslabiji učinak u derbijima Čačić ima protiv svojeg bivšeg kluba Osijeka. U prva dva susreta na Maksimiru upisao je dvije uvjerljive pobjede (3:0 i 5:2), a posljednja dva susreta, rekli smo, zaključena su ispuštanjem pet bodova.

Sve u svemu, Ante Čačić u povratničkom mandatu na Dinamovoj klupi u 11 derbija ima sedam pobjeda, tri remija (od kojih je jedan završio pobjedom u Superkupu) i samo jedan poraz. Ukupna gol-razlika Dinama u spomenutom periodu je 31:10, što znači da Čačićev Dinamo u derbijima postiže gotovo tri gola po utakmici, a prima ih manje od jednog.

Sljedeći derbi Dinamo igra 19. ožujka na Maksimiru protiv Rijeke, a u drugom krugu prvenstva Plavi gostuju kod Hajduka (29. travnja), Osijeka (6. svibnja) i Rijeke (20. svibnja). Dinamo se može susresti s Hajdukom u polufinalu Kupa (5. travnja) ili u finalu (24. svibnja).

Ono što je zanimljivo, unatoč sjajnom, gotovo i perfektnom učinku, jučerašnji derbi na Maksimiru mogao bi biti posljednji Čačića na Dinamovoj klupi. Jer, ako u četvrtak pobijedi struja sklona Zdravku Mamiću i sudbina Dinamovog stratega postat će prilično neizvjesna...

Dinamo u derbijima pod Antom Čačićem (2022. i 2023.)

8. svibnja 2022. Dinamo - Osijek 3:0

21. svibnja 2022. Dinamo - Hajduk 3:1

9. srpnja 2022. Dinamo Hajduk 0:0 (4:1 nakon jedanaesteraca)

13. kolovoza 2022. Dinamo - Hajduk 4:1

20. kolovoza 2022. Dinamo - Osijek 5:2

2. rujna 2022. Dinamo - Rijeka 3:1

21. listopada Hajduk - Dinamo 1:1

29. listopada 2022. Osijek - Dinamo 1:0

13. studenog 2022. Rijeka - Dinamo 2:7

26. veljače 2023. Dinamo - Hajduk 4:0

5. ožujka 2023. Dinamo - Osijek 1:1




Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoOsijekAnte ČačićDerbi

Ostale Vijesti