Luka sStanzl/PIXSELL
Luka sStanzl/PIXSELL

Boro Perković samo povukao logične poteze i vraća se s bodom u Osijek!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.03.23. | 19:47

Dinamo nije bio loš. Modri su bili agresivni, dominantni i stvarali su prilike. Međutim, izostao je faktor sreće

Nije dobro sjela Osječanima igra riječi s kojom je Germanijak jutros najavio derbi u Maksimiru. Možda su se malo i naljutili. No, ako ih je to mobiliziralo, drago nam je čuti da smo pomogli. Možda dobrim igrama i ovakvim rezultatima utihne s vremenom i glas njihovih navijača koji su nakon dugo vremena, danas na Maksimiru, jasno poručili što misle o upravi kluba s Gradskog vrta.


Cinik u nama rekao bi se u maksimirskom derbiju vidio trenerski rukopis Borimira Perkovića. Šalu na stranu, jer činjenica govori kako je novi trener Osijeka povukao tek neke logične poteze koje su zazivali simpatizeri Osijeka ovih nekoliko posljednjih utakmica.

Primjerice, vratio se u sustav s četvoricom u zadnjoj liniji. U Pomsovim varijantama 4-4-2 ili 4-4-2-1 najčešće se nije znalo tko igra na kojoj poziciji. Perković je sve to pojednostavio. Vratio je u vezni red Žapera, Caktaša na njegovu prirodnu poziciju, Barišića je Perković stavio na desnog beka u izostanku Gržana. Lopta je spuštena na pod, krila se dižu i spuštaju po potrebi, odlaze u sredinu. Rezultat? Perković se vratio u Osijek s bodom koji bi mu vratiti dobru atmosferu u svlačionicu. A to je prijeko potrebno za normalan rad i priliku da dosita i vidimo njegov trenerski rukopis…

Dinamo? Ante Čačić doista nema što za zamjeriti svojim igračima. Imali su inicijativu i dominaciju tijekom cijele utakmice. Dva puta je Špikiću poništen gol, Ivanušec je pogodio gredu, Baturina potvrdio da je Malenica sjajan vratar… Dinamo je bio agresivan, stvarao je prilike, ali bio je to jedan od onih dana kada jednostavno lopta nije htjela u gol. Imali su trenutak genijalnosti Brune Petkovića koji je bio dovoljan za bod. A s obzirom na to da je Hajduk pao na Poljudu protiv Lokomotive, “modri” su još malo podigli prednost pred prvim pratiteljem i suvereno koračaju prema obrani naslova.

Inače, Robert Ljubičić na ovoj utakmici je istaknuo jaku kandidaturu za “fair play” trofej nakon što je samoinicijativno priznao da ga Barišić nije faulirao u kaznenom prostoru. Sudac je već pokazao na bijelu točku kod rezultata 1:1. I to dovoljno govori o karakteru ovog potencijalnog reprezentativca. Naravno, kada shvatimo je l' riječ o lijevom beku ili zadnjem veznom… No, to je već druga priča!


Tagovi

NK OsijekGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti