Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Mudrinski još godinu dana u 1. HNL, ima li pomaka po pitanju Nejašmića i Gorice?

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 09:59

Trebao se vratiti u Jagielloniju, ali…

Prošlog tjedna je uprava Gorice potvrdila ono o čemu se pisalo otkako je klub napustio Siniša Oreščanin. Kao novi glavni trener imenovan je Krunoslav Rendulić, a bivši strateg Šibenika potpisao je s klubom iz Turopolja trogodišnji ugovor.

Rendulić je napokon stigao u uređenu sportsku sredinu, a ugovor je potpisao u najidealnije moguće vrijeme. Igrači su sad na odmoru, ali isto ne vrijedi i za novog trenera Gorice koji zajedno s predsjednikom rješava igračku križaljku za sljedeću sezonu.

Gotovo pa sigurno će ostati bez najboljeg igrača, Kristijana Lovrića, jer kontraproduktivno bi bilo igrača njegovih kvaliteta još godinu dana ili šest mjeseci držati u klubu. Lovrić je spreman za iskorak u karijeri, a ovo ljeto je za njega najbolje moguće vrijeme da napravi unosan transfer.

Dakle, Rendulić već sad na neki način računa da Lovrića neće imati, ali u svakom slučaju ne bi volio da se trend odlazaka najboljih igrača nastavi. Špikić će u Dinamo, povratak Kahline također nije izgledan, a povrh svega ističe i posudba Ognjena Mudrinskog koji bi se trebao vratiti u Jagielloniju.

No, Rendulić bi volio zadržati srpskog napadača u klubu još minimalno godinu dana.

„Zadržao bih Mudrinskog ako bi to bilo moguće jer nam treba takav napadač, dok oko Delfija još nemam konačni stav, ali obje opcije su moguće“, rekao je Rendulić za Sportske novosti.

Budući da Mudrinski ima dobar ugovor u Poljskoj, postoji mogućnost da ga Gorica otkupi. Srpski napadač sigurno ne bi bio jeftin, ali Rendulić u njega ima puno povjerenje.

Jednako tako, očekuje se povratak Martina Šrolera koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Interu iz Zaprešića, dok se nagađa da bi klub mogao napustiti i Nasiru Moro budući da on sigurno nije zadovoljan ulogom četvrtog stopera. Jednako tako, Jilonau Hamadu ističe ugovor, a budući da je odradio dobru sezonu, interesa za njegovim uslugama ne manjka. Najviše se spominje njegov povratak u Švedsku, navodno ga prate čak četiri kluba, ali ništa više se na tu temo zasad ne zna.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Goričani krenuti u akciju po pitanju Darka Nejašmića. U razgovoru za Germanijak, predsjednik Črnko je dao naslutiti kako je veznjak Hajduka itekako zanimljiv njegovoj momčadi, a budući da je on u drugom dijelu sezone veći dio proveo trenirajući s rezervnom momčadi (koja se sad ugasila) jasno je kako sam igrač također traži izlaz iz kluba…


Tagovi

Ognjen MudrinskiDarko NejašmićHNK GoricaNenad ČrnkoHajdukJagiellonianogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti