Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Gorica ima novog trenera: „Obećajem red, rad i disciplinu“ (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 11:37

Ugovor je potpisan do ljeta 2024. godine.

Prema svim najavama, Krunoslav Rendulić danas je i službeno postao novi trener Gorice.

Bivši trener Šibenika je na klupi Narančastih napravio odlične stvari pa je tako bilo i za očekivati da neće dugo čekati na novi angažman. Nakon što je u posljednjem kolu porazom od Rijeke prokockao Europu, Siniša Oreščanin postao je bivši, a na njegovo mjesto stigao je Rendulić.

Rendulić je bio u kombinacijama za trenera Slaven Belupa, ali Farmaceuti nisu mogli otpustiti Tomislava Stipića zbog klauzule u ugovoru po kojoj bi mu u tom slučaju bili dužni isplatiti veliku odštetu. O cijelom tom slučaju mogli ste čitati na Germanijaku koji je doznao cijelu financijsku pozadinu.

Rendulić je potpisao trogodišnji ugovor s Goricom, a dao je i kratku izjavu za klupske web stranice.

„Prvi dojmovi su više nego pozitivni. Zahvaljujem predsjedniku Nenadu Črnku na ukazanom povjerenju, sretan sam što sam ovdje, jer Gorica je klub koji je posljednjih godina u ekspanziji, i organizacijski i u svakom drugom smislu ide prema naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat, da ćemo nastaviti tom uzlaznom putanjom i da će ova naša priča ispasti jako dobra i uspješna“, rekao je uvodno trener Rendulić, koji je od prvog trenutka slovio za najvećeg favorita za klupu Gorice.

„Koliko sam shvatio iz dogovora s predsjednikom, i on i ja smo ljudi spremni na kompromise, tako da nije bilo previše nepoznanica. Dogovorili smo sve detalje prilično brzo. Stožer će ostati isti kao i dosad, smatram da nema potrebe mijenjati ono što je dobro i kvalitetno. Sve te dečke poznajem od ranije, znam da je riječ o kvalitetnim ljudima i stručnjacima, tako da tu nema ništa dvojbeno. S pripremama ćemo krenuti 14. lipnja, kao što je i ranije bilo planirano, s tim da ćemo igračima podijeliti plan rada i za tjedan prije početka priprema“, dodao je novi trener momčadi iz Turopolja.

„Mogu obećati red, rad i disciplinu. Bez toga neće ići, to je prva i osnovna stvar, koja se mora poštivati. Za sve ostalo se možemo dogovarati, jer svaki trener mora se adaptirati na momčad koju ima. Gorica ima dobru momčad, i do sad je pokušavala kroz posjed biti dominantna, a to ćemo nastojati i zadržati. Ako govorimo o fazi obrane, ideja je igrati visoki presing, težit ćemo takvoj ideji, a koliko ćemo u tome uspjeti, o tom potom“, zaključio je Krunoslav Renudulić.



Tagovi

Krunoslav RendulićHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti