Reuters
Reuters

Može li Eintracht Frankfurt zaustaviti magične Napolitance? (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 21.02.23. | 11:56

Njemački mediji predviđaju da će jedan od dvojice hrvatskih nogometaša u redovima domaćeg sastava biti starter.

U sjeni ogleda Liverpoola i Real Madrida našla bi se vjerojatno svaka druga utakmica Lige prvaka stoga nogometaši Eintracht Frankfurta i Napolija nemaju razloga za zabrinutost. U to da će ova utakmica biti izrazito zanimljiva, da će biti prilika i dobrih akcija ne sumnjamo ni najmanje.

Napoli ove sezone igra – magično! Nemaju oni momčad prepunu megazvijezda, nemaju igrače od kojih zastaje dah, ali imaju zadivljujuću koherentnost! Nogometni svijet klanja se Gruzijcu Hviči Kvaracheliji, briljantnom dribleru koji pršti od samopouzdanja i svojoj momčadi daje veliku snagu. Bez njega, Napoli sigurno ne bi ove sezone bio ovako dominantan, ali isto vrijedi i za Victora Osimhena koji je prvi strijelac momčadi i koji naprosto 'iz ničega' može postići pogodak. Nigerijac nije tip igrača koji će uzet loptu, predriblati dvojicu-trojcu igrača i onda poentirati, ali ako mu daš loptu u pravo vrijeme na pravo mjesto, u egzekuciju ne treba sumnjati. Uostalom, on je do 100 pogodaka u karijeri stigao prije Messija ili Ronalda...


Victor i Hviča su pakleni dvojac, igrači koje bi praktički svi najveći klubovi svijeta 'sutra' doveli u svoje redove, ali Aurelio De Laurentiis će za spomenuti dvojac tražiti novac kakav dosad nije viđen u Napulju. I vjerojatno će ga dobiti! Moralo bi se dogoditi pravo malo čudo da Napoli ne osvoji Serie A ove sezone, a sve što naprave u Europi za njih je bonus. Igraju neopterećeno, lepršavo i ushićeno, a radi svega navedenog najčešće se pokažu prevelikom preprekom za protivnika.


Iako u kvalitetu Eintrachta nitko ne sumnja, Napoli je veliki favorit za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Jednostavno, posloženi su, od prvog do posljednjeg igrača svatko zna što mu je činiti, karizmatični Spalletti posložio je momčad fenomenalno te sada bere plodove dobre selekcije, dobre pripreme i dobre kemije unutar momčadi.

Prošlosezonski osvajač Europske lige, Eintracht Frankfurt, ove sezone ipak nije tako goropadan kao lani. U prvenstvu su trenutno šesti, ali tome ne treba davati preveliku pažnju budući da vodeći Bayern ima samo pet bodova više od njih. Dakle, borba na vrhu je poprilična, mnoštvo klubova zbijen je u mali broj bodova, a kvalitetu Lige oslikava i činjenica da su u nokaut fazi Lige prvaka čak tri kluba (Bayern, BVB, Eintracht Frankfurt).


Za današnji ogled Glasner neće moći računati na Dina Ebimbea i Weniga, ali za njega je ipak puno veći udarac činjenica da je kapetan Rode bolestan. S druge strane, zbog problema sa zadnjom ložom, utakmicu će preskočiti Raspadori, ali on svakako nije član udarnih 11.

Što se tiče dvojice Hrvata u redovima Eintrachta, situacija je sljedeća: Smolčić će, barem prema prvim procjenama, utakmicu započeti na klupi, dok bi Jakić mogao biti središnji branič u posljednjoj liniji. On bi, dakle, striktno markirao Osimhena te bi se 'tukao' s njim u zraku, dok bi preostala dvojica stopera trebala biti 'ispomoć'. Kicker prednost daje Jakiću, a engleski mediji Smolčiću koji, iako je u Njemačku otišao kao lijevi stoper, posljednje vrijeme najčešće igra kao središnji u posljednjoj liniji, što je ispričao u nedavnom intervjuu za Germanijak.

Dvije polušpice kod domaćina bit će Lindström i M. Götze, dok će napad predvoditi fenomenalni Kolo Muani, ujedno i prva violina momčadi. Ono što De Laurentiis planira zaraditi na svojoj dvojici udarnih igli, to Peter Fischer planira uzeti na Francuzu. Tri najveća izlazna transfera su mu napadači (Jović, Haller, Silva), s tim da je na vrhu Srbin (koji se pokazao velikim promašajem Reala) kojeg je kraljevski klub doveo za 63 milijuna eura. Ako netko to može nadmašiti, onda je to Kolo Muani. Kojeg su, ako ste kojim slućajem zaboravili, doveli potpuno besplatno...

Spomenimo kako su se ove dvije momčadi posljednji put sastale prije – 29 godina! Bilo je to u osmini finala, odnosno tadašnjoj trećoj rundi, Europske lige, tada Kupa UEFA, a Eintracht je s dvije minimalne pobjede bio bolji i prošao dalje. No, u četvrtfinalu ih je zaustavio Juventus, kasniji finalist, koji ipak nije onda otišao do samog kraja budući da je u dvije utakmice bolja bila Parma (1:0, 1:1) čiji je heroj bio Dino Baggio, strijelac Parmina oba pogotka u tim finalnim ogledima.

Spomenimo kako će današnju utakmicu suditi 43-godišnji Portugalac Artur Soares Dias kojem će ovo biti peta utakmica ove sezone u Ligi prvaka. Soares je sudio prošlogodišnji ogled Lige nacija između Austrije i Hrvatske kad je Dalićeva družina izborila 3:1 pobjedu na Ernst Happel Stadionu.

Očekivani sastavi:

Eintracht (3-4-2-1):

Napoli (4-3-3):




Tagovi

Eintracht FrankfurtNapoliLiga prvaka

Ostale Vijesti