PA Images/PIXSELL
PA Images/PIXSELL

Milan poslao talentiranog hrvatskog veznjaka na posudbu u Serie C

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 03.09.22. | 09:34

Član Rossonera je od 2018. godine, a važeći ugovor ima još dvije sezone.

Antonio Mionić odlazi iz Milana na jednogodišnju posudbu u redove talijanskog trećeligaša (Serie C – B) Alessandije. Rođeni Puljanin je prošle sezone također bio na posudbi u Serie C igrajući za Aquila Montevarchi 1902, ali je od 22 nastupa na terenu proveo svega 440 minuta zbog čega se odlučio promijeniti sredinu.

Mionić ima 21 godinu, igra na poziciji središnjeg veznog, a u Milan je stigao iz mlađih uzrasta Istre 1961 prije četiri i pol godine. Igrao je za hrvatsku U17 reprezentaciju, ugovorno je vezan za talijanskog velikana još dvije godine, a njegova nova momčad je lani ispala iz Serie B te je svima u klubu cilj ekspresno se vratiti u drugoligaško društvo.

Postao je treći Hrvat koji je na sebe navukao dres Alessandrije, s tim da je uloga Dragana Lovrića bila epizodna (pola godine, pet nastupa), dok je Vedran Celjak u klubu bio tri godine te je upisao ukupno 113 nastupa.

Priliku za debi u novom klubu Puljanin će imati sljedećeg petka kad Alessandria u prvom kolu Serie C – B ide u goste Imoleseu čiji je novi član od ovog ljeta Christopher Attys, Haićanin koji je lani igrao za Šibenik.


Tagovi

Serie CAntonio Mionić

Ostale Vijesti