Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Milan ga je platio 2.25 milijuna eura, iz Genoe stigao u Zagreb, a sad karijeru nastavlja u Serie D

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 08:00

Posljednji angažman imao je u finskom TPS-u.

U 1. HNL igrali su igrači iz 85 različitih država. Bilo je tu svega, od Srednjoafričke Republike, Gvatemale, Francuske Gvajane, Uzbekistana i Saudijske Arabije, dok ove sezone imamo internacionalce iz Republike Kongo (Ndockyt), Mauretanije (Mahmoud), Haitija (Attys), Gabona (Martinsson Ngouali) i Burkine Faso (Bande).

Iz Sijere Leone su u HNL-u igrala dvojica igrača. Prvi je Abu Kanu koji je u sezonama 97/98. i 98/99. branio boje Slaven Belupa (19 nastupa, dva pogotka), dok je drugi Rodney Strasser, danas 31-godišnjak koji je u sezoni 16/17. bio na posudbi iz Genoe u Zagrebu.

Strasser je prve nogometne korake napravio u Kallon FC-u, klubu čiji je osnivač i predsjednik nekadašnji igrač Intera Mohammed Kallon. Brzonogi napadač igrao je, između ostalog, za Inter i Monaco, dok je produkt škole nogometa kluba kojeg je on osnovao, Rodney Strasser, prvi europski angažman imao u Milanu.

Strasser je na San Siro stigao 2006. godine. Iako je član Rossonera bio sve do 2013. godine, za prvu momčad skupio je tek devet nastupa. Jedini pogodak za crveno-crne zabio je u minimalnoj pobjedi protiv Cagliarija, a boje Milana na toj su utakmici branili igrači poput Sedorfa, Silve, Gattusa, Robinha i Pata.

Iako su od njega imali velika očekivanja, ispostavilo se da je taj pogodak ujedno bio i vrhunac karijere ovog požrtvovnog defenzivnog veznjaka kojeg je kasnije Geona otkupila od Milana za 3.5 milijuna eura. U Serie A ukupno je skupio 20 nastupa i dva pogotka, a zanimljivo je kako je jednu polusezonu bio član današnjeg hrvatskog četvrtoligaša Zagreba.

Po raskidu ugovora s Genoom (prosinac 2017. godine), igrao je još za talijanskog niželigaša ASD Villafranca Veronese, dok je posljednji angažman imao u finskom TPS-u. Od siječnja 2021.godine je slobodan igrač, a nakon skoro 10 mjeseci odmora odlučio se vratiti u Italiju.

Njegov novi klub je Cattolica Calcio 1923, član četvrtog ranga talijanskog nogometa. S novim poslodavcem Strasser je dogovorio surdnju do kraja sezone, a iako je svojevremeno njegova tržišna vrijednost bila 2.5 milijuna eura, ovaj 31-godišnji veznjak danas vrijedi svega 50 tisuća eura.


Tagovi

Rodney StrasserNK ZagrebMilanGenoaSerie D

Ostale Vijesti