INTS KALNINS/Action Images
INTS KALNINS/Action Images

Milan dovodi zvijezdu ruske lige, Vlašić sve dalje od San Sira

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.07.21. | 10:32

Rossoneri pronašli jeftinije rješenje.

Dolazak Nikole Vlašića u Milan dugo je bila vrlo realna opcija, međutim kako vrijeme prolazi sve je dalje i dalje od realizacije. Talijani su pokušavali dobiti hrvatskog reprezentativca na posudbu s opcijom otkupa, dok su Rusi bili isključivo za prodaju i to za otprilike 30 milijuna eura.

Rossoneri su zbog otezanja taj posao stavili na hlađenje te se okrenuli drugim rješenjima i to na istom tržištu. Prema pisanju ruskog portala Metaratingsa, Milan je sve dogovorio s 20-godišnjim ofenzivcem Rubin Kazana Kvichom Kvaratskhelijem. Navodno su klub i igrač utanačili uvjete, a zeleno svjetlo stiglo je i od ruskog kluba. Trenutno nije poznata visina odštete, no s obzirom da gruzijski reprezentativac po Transfermarktu vrijedi 12 milijuna eura manje od Vlašića, logično je da mu je i cijena nešto niža.

Kvaratskhelia se najbolje snalazi na poziciji lijevog krila, no podjednako dobro igra i na suprotnoj strani te na mjestu ofenzivnog veznog. Drugim riječima pokriva pozicije koje su ostale upražnjene odlaskom Hakana Calhanoglua.

20-godišnjeg ofenzivca se dugo povezivalo s M'Gladbachom, ali u posao se umješao bivši igrač Milana i legenda gruzijskog nogometa Kakha Kaladze te usmjerio mladog talenta prema svjetskom „gradu mode“.

Dolazak Gruzijca na San Siro u ovom trenutku ne govori da su Rossoneri odustali od Vlašića, međutim teško je vjerovati kako će Talijani dovesti obojicu.

Kvaratskhelia je karijeru započeo u rodnoj Gruziji u tamošnjem velikanu Dinamu iz Tbilisija. U veljači 2019. godine odlazi na posudbu u Lokomotivo iz Moskve, da bi godinu kasnije postao igrač Rubina iz Kazanja.

 


Tagovi

Nikola VlašićMilantransferiRubin Kazanj

Ostale Vijesti