MERCATO - Naj transferi i glasine dana (27.6.): Milan se uozbiljio, Man Utd također,Lyon napravio odličan posao

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.06.15. | 22:50

I danas je, po običaju, bilo uzbudljivo na nogometnom tržištu.

Napokon su jedno veliko pojačanje napravili u Milanu. Rossoneri su aktivirali izlaznu klauzulu kod Sevillinog Claudia Bacce te ga doveli na San Siro za 30 milijuna eura što je četvrti transfer u povijesti kluba. Sevilla će navodno dio novca preusmjeriti kako bi kupila Mathiea Valbuenu iz moskovskog Dinama. Milan bi htio pojačanje i u obrani, a ciljaju na Atleticovog Diega Godina za kojeg su spremni dati vrtoglavih 40 milijuna eura.

> MERCATO - Naj transferi i glasine dana (26.6.): Čekićari doveli majstora, de Gea na čekanju, Simeonova zvijezda želi otići!

Mirno nije bilo ni na drugoj strani Milana. Inter je doveo novo pojačanje, a ovaj put u vidu Martina Montoye kojeg je Inter doveo na posudbu iz Barcelone, ali ga imaju pravo otkupiti na kraju sezone. Iz Barcelone bi mogao i Adriano Correira, a i za njega je, uz Liverpool, zainteresiran Inter.

Pojačanje je dogovorio i Manchester United. Southampton je prihvatio ponudu od 28 milijuna eura za Morgana Schneiderlina, a službena potvrda transfera se očekuje u ponedjeljak. Izlaz s Old Trafforda traži Robin van Persie. Zainteresiranih ima dosta, a Nizozemac je danas izjavio da će otići iz Manchestera ako mu to odobri supruga. Čovjeku, izgleda, osim kopački dobro stoje i papuče.

Dobrog napadača dobio je Lyon. Novi stanovnik Gerlanda je Claudio Beauvue koji je došao iz Guingampa gdje je bio uspješan poput Didera Drogbe. Transfer je ostvario i Demba Ba koji je postao još jedan nogometaš koji je otišao u Kinu, točnije u Shanghai Shenhua. Transfer je vrijedan 13,5 milijuna eura.

Osim Godina, Atletico bi mogao ostati i bez Arde Turana, a Diego Simeone je pronašao zamjenu za njega u vidu ukrajinskog reprezentativca. Kakav bi to bio dan da nema špekulacija oko Reala i Barcelone. I dok se engleski i španjolski mediji i dalje natječu s pričama oko Sergia Ramosa i Davida De Gee, u priču oko oba španjolska velikana uključio se i njemački reprezentativac Shkodran Mustafi čiji je otac izjavio da mladog stopera žele i Real i Barcelona.

Jose Mourinho igra zanimljivu ulogu s Monacom. Poznato je da želi dovesti Falcaa i to na jednogodišnju posudbu, a umjesto novca on bi u Kneževinu poslao tri mlada igrača.

Dok Chelsea igra igrice s Monacom, Porto to radi sa samim sobom. Novac od Danila i Jacksona Martineza kako bi otkupili ugovor igraču kojeg su lani već kupili. Problem je samo što su u međuvremenu dio ugovora Yacinea Brahimija prodali jednoj menadžerskoj agenciji. Osim otkupa Brahimija, Porto ide i u kupovinu novih igrača, a navodno su Napoliju ponudili 12 milijuna eura za Bruna Peresa.

Naš Andrej Kramarić dobio je konkurenciju u napadu. Leicester je za 10 milijuna kuna kupio japanskog golgetera Shinjija Okazakija iz Mainza. Među transfer igrače uključio se i Watford koji za 12 milijuna eura želi dovesti dvojac iz milanskog Intera.

Newcastle je ponudio 15 milijuna eura za Aleksandra Mitrovića dok je Mohamed Salah izjavio kako je '80% izgledno da se vraća u Fiorentinu' koja ga želi otupiti od Chelseaja. Tottenham želi Kevina Mirallasa iz Evertona, a njega bi u svojim redovima želio vidjeti i Olympiacos. Everton bi, pak, na posudbu želio Adnana Januzaja. Ciro Immobile je saznao da Borussia za njega traži 15 milijuna koliko je, navodno, spreman ponuditi Napoli

Što se domaćih igrača tiče Sandro Gotal, napadač nedavno otpisan u Hajduku, pronašao je angažman u švicarskom prvoligašu St. Gallenu.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Robin van PersieMorgan SchneiderlinAdriano CorreiraMartin MontoyaDiego GodinMathieu ValbuenaCarlos Baccaprijelazni rokClaudio BeauvueDemba BaEvgenij KonopljankaSergio RamosRadamel FalcaoYacine BrahimiBruno PeresShinji OkazakiZdravko KuzmanovićDavide SantonAleksandar MitrovićMohamed SalahKevin MirallasAdnan JanuzajCiro ImmobileSandro Gotal

Ostale Vijesti