REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Mediji oduševljeni Joškom: „Igrač utakmice! Opravdao je svojih 90 milijuna eura!“, za Kovačića pišu: “Bio je miran u kaosu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 10.04.24. | 08:24

Manchester City je remizirao 3-3 s Real Madridom u uzbudljivoj utakmici i sve ostalo na mjestu u četvrtfinalu Lige prvaka

Manchester City se ukopao na Bernabeuu u još jednom uzbudljivom natjecanju i napustio Madrid s izjednačenim rezultatom u četvrtfinalu Lige prvaka. Bernardo Silva omogućio je Bluesima početak iz snova, ali su potom udarci Eduarda Camavinge i Rodryga brzo su doveli domaćina u vodstvo. Phil Foden je izjednačio u drugom poluvremenu sjajnim udarcem, maestralan udarac Joška Gvardiola bio je dovoljan za novo vodstvo, ali je Federico Valverde zabio još jedan gol iz voleja i postavio na semafor konačnih 3-3.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Koliko je Gvardiol oduševio cijelu javnost pokazuju riječi Thierry Henryja, ali i mnogih drugih, među njima i svih svjetskih medija koji ne prestaju hvaliti hrvatskog stopera.

"Kakav gol! I kakav je trenutak za postizanje gola! Činilo se da je napravio nekoliko pogrešnih dodavanja prije, ali taj je pogodak bio sjajan", piše Manchester Evening News uz ocjenu 7 koliko mu daje i Daily Mail koji njegov gol naziva čudesnim, a zamjera mu tek reakciju kod gola koji je postigao Federico Valverde. Tvrdi se da je u toj akciji mogao bolje reagirati. Istovremeno, Mateo Kovačić dobio je ocjenu 5, uz pojašnjenje da je prvo gledao kako vratiti loptu unatrag te da nije dobro surađivao s Rodrijem u veznom redu.

Kovačić nije dobio toliko dobru ocjenu ni od Manchester Eveninga:

"Mučio se da Cityju osigura prisutnost u sredini i prelako ga je lišio posjeda."

Goal kaže da je Gvardiol je bio najbolji igrač utakmice. Dobio je ocjenu 8 uz pojašnjenje: "Njegova najbolja izvedba od dolaska u City, opravdao je odluku kluba da se potroši 90 milijuna eura. Agresivno je branio, dobro dijelio lopte i postigao je nevjerojatan gol." Kovačić je tu nagrađen ocjenom 6 jer kažu da je bio miran u kaosu i da je svoj posao dobro odradio. (g)




Tagovi

Manchester CityReal MadridLiga prvaka

Ostale Vijesti