MASSIMO PINCA/Action Images
MASSIMO PINCA/Action Images

Marko Rog zaigrao u teškom porazu Cagliarija nakon godinu i pol dana, Napoli protutnjao Bergamom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 03.04.22. | 17:30

Povremeni hrvatski reprezentativac posljednju utakmicu za talijanski klub odigrao je krajem 2020. godine.

Pravi festival pogodaka vidjeli smo danas u Dacia Areni gdje je Udinese ugostio Cagliari. Crno-bijeli zabili su čak pet pogodaka, prvo ime utakmice bio je trostruki strijelac Beto, a zanimljivo je kako su gosti prvi stigli do prednosti nakon što je u 32. minuti precizan bio Joao Pedro.

Cijela utakmica bila je zapravo jednosmjerna ulica, a to potvrđuje i statistika koja ovog puta nije bila 'kao bikini' da puno toga otkrije, a ono najvažnije sakrije. Domaćin je u 90 minuta imao 24 udaraca na gol gostiju, s tim da je njih 11 išlo u okvir gola, dok su gosti zaprijetili tek šest puta (tri puta u okvir). Cagliariju je ovo bio četvrti vezani poraz u prvenstvu te sad imaju svega tri boda više od Genoe i Venezije koji su u zoni ispadanja. Udinese, standardno, pleše oko sredine prvenstvenog poretka, a ovom pobjedom dogurali su do 12. mjesta, s tim da su bodovno izjednačeni s Bolognom i Empolijem koji su ispod njih na prvenstvenoj ljestvici.

Osim Portugalca Beta koji je zabijao u 45., 49. i 73. minuti, precizni su bili još Becao (38. minuta) te Molina (59. minuta) koji je postigao prekran pogodak, ali najvažniji trenutka za sve ljubitelje hrvatskog nogometa dogodio se u 65. minuti utakmice. Naime, nakon godinu i pol dana ponovno smo na zelenim travnjacima vidjeli Marka Roga, povremenog hrvatskog reprezentativca koji je posljednju natjecateljsku utakmicu odigrao krajem 2020. godine. Rog je bio dugo 'out' zbog teške ozljede prednjih križnih ligamenata, da bi onda kad je bio spreman vratiti se ponovno ozlijedio isto koljeno te je zbog toga njegova pauza umjesto devet mjeseci potrajala 15 mjeseci.

Rog ima 21 utakmicu u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, a prije dolaska u Cagliari igrao je za Napoli, Sevillu, Dinamo i RNK Split. Njegov povratak na zelene travnjake zasigurno je razveselio i Zlatka Dalića, a 26-godišnji Varaždinac veliki je dobitak i za Waltera Mazzarija kojem je potrebna neka 'svježa krv' ukoliko se ne želi dovesti u jako nezgodnu poziciju i pasti u zonu ispadanja u samoj završnici sezone.

U ranijem terminu odigrane su još dvije utakmice. Prvo je Fiorentina na domaćem terenu minimalnim rezultatom svladala Empoli, a jedini pogodak na utakmici postigao je Gonzalez u 58. minuti, svega minutu nakon što je Lupeto zbog drugog žutog kartona ranije od očekivanog morao napustiti teren čime su ambicije gostiju da se iz Firence vrate kućama s pozitivnim rezultatom odmah splasnule.

Stojanović je odigrao svih 90 minut za goste, a Ismajli je u igru ušao u 28. minuti nakon što se ozlijedio Tonelli.

Jedini pogodak na utakmici u Firenzi pogledajte u nastavku:

Svakako najzanimljivija utakmica u ranijem terminu ove nedjelje, uz dakako Old Firm, bio je ogled Atalante i Napolija. Gosti su protutnjali Bergamom, nakon 90 minuta na semaforu se stajalo 1:3, a strijelci pogodaka bili su Insigne (14'), Politano (37') i Elmas (81') za goste te De Roon (58') za domaćina. Mario Pašalić u igru je ušao u 83. minuti kad je bilo prekasno da domaćini okrenu rezultat u svoju korist.

Zanimljivo, Atalanta je bila bolja od Napolija, ali sve greške koje je domaći sastav napravio, gosti su kaznili. Domaćin je imao 19, a gosti šest udaraca prema golu, ali su Muriel i Malinovski odigrali ispod svake razine te je s toliko neefikasnim dvojcem u vrhu napada praktički nemoguće doći do pozitivnog rezultata.

Najbolji trenutak utakmice vidjeli smo u 37. minuti kad su sjajnom kombinacijom Insigne i Politano izigrali obranu domaćina, a desno krilo gostiju sjajnim udarcem iz poluvoleja je bez ikakve šanse ostavio Mussa.

Pogodak Politana pogledajte u nastavku:

Do kraja dana na rasporedu su još dvije utakmice, a svakako je najveći derbi ovog kola u Serie A i jedna od najzanimljivijih ogleda u svijetu nogometa utakmica u kojoj će u Torinu snage odmjeriti Juventus i Inter.

Serie A, 31. kolo

Subota, 2. travnja

Spezia – Venezia 1:0

Lazio – Sassuolo 2:1

Salernitana – Torino 0:1

Nedjelja, 3. travnja

Fiorentina – Empoli 1:0

Atalanta – Napoli 1:3

Udinese – Cagliari 5:1

Sampdoria – Roma 0:1

Juventus – Inter 20.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

NapoliAtalantaMarko RogMario Pašalić

Ostale Vijesti