EXPA/ Sportida/ Ziga Zupan
EXPA/ Sportida/ Ziga Zupan

Mariborsko slavlje: Viole srušile Muru za 15.naslov prvaka Slovenije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 21:34

Potvrda se čekala do posljednjeg kola, Koper je dugo puhao prvacima za vratom.

Pošto je Koper odigrao “nulu” s Bravom, Maribor danas nije morao ni pobijediti Muru kako bi postao prvak Slovenije. No, kako to obično bude u posljednjem kolu, utakmice su se igrale simultano pa si momčad Radovana Karanovića nije mogla priuštiti opuštanje. Niti nisu.

Nakon tvrdih minuta u prvom dijelu, pred odlazak na odmor svjedočili smo brzniskom blitzkriegu Viola koje su u 42., 46., i potom u 53. minuti stigli do nedostižne prednosti. Na konačnih 1:3 smanjio je Nemanja Mitrović koji je nespretno ugurao loptu u vlastitu mrežu ali to se ionako pokazalo nebitnim jer je Maribor imao i bodove i povoljan rezultat s druge utakmice.

Zanimljivo, jedan od najzaslužnijih za naslov je bivši HNL igrač Ognjen Mudrinski. Bivši napadač Gorice je postigao posljednji, treći pogodak za Maribor te tako još jednom potvrdio klasu u ligi ali i zapečatio titulu ligaškog MVP-a. Nakon golova Kronavetera u 42. i Mileca po startu drugog dijela, srpski golgeter je zacementirao trijumf gostujućeg sastava svojim 17. pogotkom u sezoni. To mu je naime bilo više nego dovoljno da se okruni i titulom najboljeg ligaškog strijelca.

Podsjetimo, Maribor se domogao titule po prvi put od sezone 2018./2019., a da slavlje bude slađe, Maribor itekako dobro pamti kako su prošle dvije sezone gledali u leđa Muri, odnosno Celju.

Spomenimo kako je treće mjesto zauzela ljubljanska Olimpija koju odnedavno vodi naš Robert Prosinečki.



Tagovi

MariborNK BravoKoperOgnjen Mudrinski

Ostale Vijesti