REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Marcelo Brozović jedna je od glavnih ljetnih želja engleskog velikana!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.03.23. | 09:56

Vijest je prvi donio katalonski Sport.

Iako su u manje od godinu dana doveli nevjerojatan broj novih igrača, iako su za njih platili ogromne odštete te im osigurali ista takva primanja, vlasnici Chelseaja ovog ljeta ne misle stati.

Ova sezona je definitivno za njih izgubljena. Trofejna riznica se neće povezati, Potter je tek sada polako 'pohvatao konce', ali je i dalje veoma teško balansira sa svim tim megazvijezdama u svlačionici. Naravno, puno je više onih nezadovoljnih no zadovoljnih, ali to nije krivica trenera već klupskih čelnika koji su u posljednjih 12 mjeseci samo kupovali, a pritom se nisu rješavali 'balasta'. U Chelseaju sada vlada priličan kaos, za jednu poziciju konkurira po tri i više igrača, ali sve to neće zaustaviti američke vlasnike da na ljeto krenu po nova pojačanja.

Kante, Zakaria, Mount i Gallagher bi ljetos mogli napustiti Stamford Bridge. Kanteu ističe ugovor, Zakaria nije igrama zaslužio da ga Plavci otkupe od Juventusa, Mounta se ozbiljno povezuje uz Liverpoolom, dok je Gallagher naprosto netko koga Potter 'ne vidi'. Plavcima će, dakle, trebati pojačanja u sredini vezne linije, a jedina dvojica igrača koja su 'sigurna' i za sljedeću sezonu da igraju tu poziciju su Mateo Kovačić i Enzo Fernandez. Ostali, svi mogu ići…

Prodaje ne uvjetuju dolaske, Amerikanci će i na ljeto posegnuti u svoje džepove te će osigurati sredstva da momčad postane konkurentna za sve trofeje. Boehly je pokazao kako je sve samo ne škrt, a posljednji igrač koji se spominje kao potencijalno pojačanje Plavaca u ljetnom prijelaznom roku je hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović.

Epic Brozo bi mogao idealna zamjena za Kantea koji je ove sezone odigrao samo dvije utakmice. Francuz se polako vraća u puni trenažni proces, uskoro bi mogao i konkurirati za utakmice, ali činjenica da je pola godine bio bez utakmice sigurno će utjecati na njegove predstave.

Brojni španjolski mediji, među kojima je i Sport, dodaje kako je Chelsea u ovom trenutku možda i najrealniji klub za nastavak njegove karijere, s tim da na hrvatskom veznjaku 'drže oko' i čelnici Barcelone i Atletico Madrida.

Brozović više nema status nedodirljivog u Interu, a usprkos tome što je prije godinu dana potpisao novi ugovor do ljeta 2026. godine, izgleda kako bi ovog ljeta mogao napustiti klub čiji je član posljednjih osam i pol godina.

Kovačić i Brozović, dva interista, uskoro u dresu Plavaca? Nije nemoguće. Štoviše, šanse za to su svakim danom sve veće i veće… (I.A.S.)



Tagovi

Marcelo BrozovićChelseaGermanijak transferinogometni transferi

Ostale Vijesti