REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Chelsea odigrao sjajnu utakmicu i izbacio Dortmund u osmini finala Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.03.23. | 23:13

Mateo Kovačić predvodio je momčad kao kapetan

Vlasnik Todd Boehly je PR službi već naredio da se ispiše 'epitaf', otočki novinari su naoštrili pera i samo se čekao novi razočaravajući rezultat, ovog puta ispadanje od dortmundske Borussije u osmini finala Lige prvaka.

Graham Potter, trener koji je već neko vrijeme na izlaznim vratima kluba, imao je malo drugačije planove i Plavci su s 2:0 slomili igrače u žuto-crnom, nadoknadili pogodak zaostatka iz prve utakmice i ovjerili ulazak među osam najboljih sastava Europe.

Od samog starta je Chelsea, kojeg je kao kapetan predvodio Mateo Kovačić (igrao do 83. minute) hrabro napao goste. Potter je naredio visoki pritisak koji je jako otežavao igru Borussije i na račun kojeg je domaćin ostavio bolji dojam na početku utakmice.

Uostalom, prva velika prilika pripala je Chelseaju u osmoj minuti. Havertz je pobjegao obrani Borussije, ali je pucao izvan okvira gola. Bilo je tu kontakta s Canom, možda čak i materijala za penal, ali ništa nije dosuđeno.

Nakon što je preživjela uvodnu agresiju domaćina, Borussija je prodisala i u 17. minuti prvi put ozbiljnije zaprijetila. Reus je izveo slobodni udarac s 20-ak metara, naciljao je preko živog zida, no sjajnom intervencijom Kepa sprječava pogodak.

U 28. minuti je Chelsea preko Havertza bio u dobroj prilici, a ovog puta je vratnica spriječila Plavce.

Deset minuta kasnije Chelseaju je poništen pogodak - Felix je finim dodavanjem pronašao Sterlinga, kojemu je Meyer obranio čistu priliku. Lopta se zatim odbila do Havertza, koji je krasnim udarcem uz pomoć grede postigao pogodak, no označeno je da je Sterling u začetku akcije bio u ofsajdu.

I onda je Chelsea kapitalizirao bolju igru – Chilwell je ubacio s lijeve strane, Sterling u prvom času promašio loptu pa onda iz drugog pokušaja prošao pored Reusa i zakucao lopti pod gredu za 1:0.

Nakon izlaska iz svlačionica, Chelsea je ponovno bolje djelovao. I ubrzo stigao do pogotka. Chilwell je prilikom ubačaja pogodio Wolfa u ruku, a nakon provjere VAR-a sudac Makkelie je Chelseaju dosudio jedanaesterac. Nakon što je pogodio vratnicu iz prvog pokušaja, a Makkelie mu dao drugi zbog utrčavanja igrača Borussije u kazneni prostor, Havertz je ipak uspio pogoditi za 2:0 za Chelsea.

U nastavku je pokušavala Borussia stići do gola. Tako je u 65. minuti Wolf pucao s desne strane, ali vratar Chelseaja zaustavio ga je refleksnom obranom.

Onda je Potter malo razbio ritam utakmice zamjenama koncem utakmice, a to je očito i usporilo goste koji su svim silama jurnuli po pogodak.

Imao je njemački sastav još u 95. minuti priliku za pogodak, lopta se u gužvi odbila do Wolfa, ali udarac je išao ravno u vratara Kepu.

Chelsea se obranio i upisao pobjedu koja bi možda mogla biti detonator preokreta u nastavku sezone, a Potter možda ipak uspije sačuvati svoj posao...



Tagovi

ChelseaBorussia DortmundLiga prvaka

Ostale Vijesti