Reuters/Peter Cziborra
Reuters/Peter Cziborra

Nogometna legenda oduševljena Kovačićem: "Možete imati Messija, Ronalda i Maradonu, ali ako nemate takvog igrača..."

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 08.03.23. | 11:17

Mateo Kovačić je dobio priliku predvoditi Chelsea u ovom dvoboju kao kapetan momčadi

Joe Cole, bivši engleski reprezentativac i zvijezda Chelseaja, nakon pobjede Bluesa protiv Borussije Dortmund i plasmana u četvrtfinale Lige prvaka imao je samo riječi hvale za Matea Kovačića.

"Prije 20 godina pričali smo koliko je netko imao golova i asistencija. Nogometna igra napredovala je kroz razne faze i mislim da je Kovačić dobar kao bilo tko u ligi u uzimanju lopte braničima u uskim prostorima, prolasku igrača i otvaranju”, rekao je Cole za BT Sport i dodao:

“Ako ste Sterling, Havertz ili Joao Felix, on vam daje vremena s loptom. Možete imati Messija, Ronalda i Maradonu na tim pozicijama, ali ako nemate takvog igrača u veznom redu koji je sposoban izvući vas iz presinga i igrati s loptom, onda ste izgubljeni. Fantastičan je u tome”, dodao je.

Podsjetimo, londonski Chelsea je pred svojim navijačima na Stamford Bridgeu svladao Borussiju Dortmund sa 2:0 (1:0) i tako nadoknadio pogodak zaostatka iz prve utakmice te se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. Mateo Kovačić je dobio priliku predvoditi Chelsea u ovom dvoboju kao kapetan momčadi. 



Tagovi

Joe ColeMateo KovačićChelseaLiga prvakaBorussia Dortmund

Ostale Vijesti