Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Mamić zaziva VAR: Ademi mi je rekao da je bio penal

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.10.20. | 08:59

Trener Dinama nezadovoljan sudačkom odlukom.

Zagrebački Dinamo odigrao je utakmicu bez golova na otvaranju nove sezone u grupnoj fazi Europske lige. Gostujući Feyenoord ima za čime žaliti u prvom poluvremenu zbog obranjenog jedanaesterac Livakovića, dok Modrima ostaje žal zbog prikazane igre u drugom i činjenice da su posljednjih 20-ak minuta igrali s igračem više nakon isključenja Senesija.

Ipak, najviše sudačke kontroverze izazvala je odluka o nedosuđenom penalu za Plave kada je Ademi pao u kaznenom prostoru gostiju. Trener Dinama, Zoran Mamić, zazivao je VAR nakon utakmice jer ta tehnologija još nije uvedena u Europsku ligu.

„Teško mi je komentirati situaciju s Ademijem u drugom poluvremenu. On mi je kazao da je kazneni udarac bio 300 posto. Nije mi jasno zašto nema VAR-a u grupnoj fazi Europa lige. Početkom utakmice nismo mogli biti zadovoljni, ali osjetio se grč kod igrača koji su debitirali poput Jakića, Gvardiola i Kastratija. To je normalno i vidjeli smo da je u drugom poluvremenu bilo bolje“, rekao je strateg hrvatskog prvaka.

„Ostaje žal za tim golom koji smo mogli zabiti pred kraj, ali suparnik je bio bolji u prvom dijelu pa je neriješeno realno. Možemo biti zadovoljni na kraju. Bilo je grča kod nekih igrača, trebamo biti strpljivi, imamo dosta mladih igrača. Ideja je bila da u drugom dijelu napadnemo s Petkovićem i Gavranovićem, ali je Gavranović osjetio bol pa nismo htjeli riskirati. Odgovara nam remi iz druge utakmice, iznenadilo me da CSKA nije pobijedio u tom susretu. Idemo u Moskvu po dobar rezultat“, okrenuo se Mamić već prema sljedećem kolu i tjednu kada gostuju kod CSKA.

Otkrio je da nije htio vaditi Kristijana Jakića koji je bio potpuno indisponiran sinoć te je skrivio jedanaesterac koji je kasnije obranio Livaković.

„Nisam htio vaditi Jakića, iako je situacija objektivno bila takva da ga se moglo izvaditi. Bodrio sam ga, dobio je i podršku suigrača. Još je mlad i treba mu dati podršku, a ne mu spuštati samopouzdanje“, izjavio je Mamić prokomentiravši nastup i novog pojačanja u obrani: „Lauritsen ima kvalitetu, kreirao je i neke prilike. Naša obrana nije dopustila puno, bilo je jako malo prostora i što se tiče obrane mogu biti zadovoljan. Krila su odradila lavovski dio posla u obrani također“.


Tagovi

Zoran Mamić

Ostale Vijesti