Love se rekordi: Hajduk danas 17. put zaredom gostuje u Kupu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 21.09.21. | 08:17

Bijeli poslijepodne nastupaju u Biogradu

Još tamo u proljeće 2016. godine, Hajduk je po posljednji put lovio Rabuzinovo Sunce na svom Poljudu. Bijeli su tada nastupali u starom kup formatu “na uzvrat”, protivnik je bio Dinamo a rezultat – katastrofalan za navijače Hajduka. Bijeli su sa sveukupnih 6:0 u obje utakmice izbačeni od svog najljućeg rivala iz Zagreba, a sve kasnije što se događalo u kupu, događalo se u gostima.

Razlozi su dvostruki. S jedne strane, prvoligaši u pravilu prve dvije stepenice uvijek preskaču u gostima kako bi niželigaški domaćini dobili jake utakmice i velike fešte na svojim terenima. Od četvrtzavršnice nadalje, ždrijeb je uvijek gurao Hajduk u goste, nekoliko su puta rano ispali, a svoje posljednje finale, ono iz 2018. godine kada je Bjeličin Dinamo s minimalnih 1:0 svladao Bijele, odigran je u Vinkovcima.

Jedno je sigurno, sraz protiv Primorca iz Biograda koji je na rasporedu danas poslijepodne od 17 sati nije posljednja gostujuća stanica za momčad Jesna Gustafssona. Ako prođu, opet će gostovati, a tek će eventualni daljnji prolazak u četvrtfinale možda donijeti prekid nvjerojatnog niza. Ako ništa, Poljud će za vikend ugostiti utakmicu 10. kola 1.HNL gdje Splićanima u goste stiže - Lokomotiva



Tagovi

HajdukPrimorac BiogradHrvatski nogometni kupgostovanje

Ostale Vijesti