Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Gustafsson uoči Primorca: U Kupu moraš biti na 100 posto protiv svakoga

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 20.09.21. | 16:02

Hajduk sutra u Biogradu kreće u borbu za Rabuzinovo sunce

Prvi Hajdukov protivnik u novoj sezoni Kupa Hrvatske je trećeligaš Primorac iz Biograda. Utakmica 1/16 finala igra se sutra na igralištu Kazimir i Silvio s početkom u 17 sati. Jasno je, Splićani su veliki favoriti za prolazak u iduće kolo, sve osim pobjede momčadi Jensa Gustafssona bila bi senzacija.

„Imali smo dugu stanku od prošle utakmice, devet dana. Dobro smo trenirali i dobro se pripremili za Primorac. Dobro znamo da u Kupu moraš pobjeđivati ovakve utakmice ako želiš trofej. Moramo biti na 100 posto ako želimo proći dalje, protiv koga god igrali“, rekao je trener Hajduka uoči utakmice u Biogradu.

Primorac ima solidnu momčad, stabilan su član 3. HNL jug i sigurno imaju plan da pruže jak otpor Hajduku. Tribine igrališta Kazimir i Silvio biti će pune, ne dolazi Hajduk u Biograd svaki dan.

„Naši skauti su ih gledali uživo, imamo informacije o Primorcu. Znamo da će atmosfera biti dobra, mi to volimo, ovakve utakmice otkrivaju draž nogometa i drago mi je da u njima sudjelujemo. Znamo dovoljno o protivniku da bi se dobro pripremili za njih“, rekao je Gustafsson pa nastavio.

„Imamo vrlo dobru situaciju s igračkim kadrom, oni koji su izvan stroja se polako oporavljaju, vjerojatno neće igrati sutra ali će biti spremni za nove utakmice. Sigurno ne računam na Posavca i Eduoka koji su ozlijeđeni, na ostale manje-više računam. Neke ćemo sačuvati za utakmicu s Lokomotivom“.

Odgoda utakmice s Dinamom dala mu je mogućnost da s momčadi radi u jakom ritmu.

„Uvijek treniramo vrlo jako jer to je ono što možemo kontrolirati. Ako želimo doći do trofeje u svibnju svaki dan moramo jako trenirati. Dobro se radi, odigrali smo međusobnu utakmicu jer konačno imamo dubinu i širinu kadra o čemu sam pričao nakon utakmice s Istrom 1961. Igrači moraju izazvati jedan drugog na treninzima kako bi dokazali tko zaslužuje nositi dres prve momčadi u idućoj utakmici“, poručio je švedski trener.




Tagovi

HajdukPrimorac BiogradHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti