Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Llévanos, Recoba: Istra 1961 riješila pitanje trenera za iduću sezonu

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.06.22. | 08:35

Pulski prvoligaš okreće se početku ljetnih priprema

Gonzalo Manuel Garcia, španjolsko-urugvajski trener koji dijeli nadimak sa slavnim urugvajskim nogometašem Recobom produžio je vjernost Istri 1961 do 2024., javljaju Sportske novosti.

Iako se nakon završetka uspješne sezone za Istru 1961, koja je još jednom kao deveta momčad lige izborila ostanak, činilo da će Gonzalo Garcia sigurno produžiti vjernost Puljanima, u proteklom tjednu došlo je do nekakvih komplikacija, tvrde SN, nakon što je španjolska grupacija koja je većinski vlasnik kluba, sportsku politiku prepustila upravi Istre 1961 i time se skratile birokratske procedure u operativnom funkcioniranju kluba.

A zbog ispadanja Alavesa u Segundu, tvrdi se da će Istra 1961 u idućoj sezoni imati za 40 posto manji budžet nego do sada. Sve to utjecalo je i na trenera rođenog u Montevideu koji se počeo dvoumiti je li ostanak na istarskom poluotoku ispravno rješenje za njegovu karijeru. Međutim, nesuglasice su riješene i Recoba je produžio vjernost Puljanima na još dvije sezone.

Zanimljivo, da se Garcia i uprava Istre 1961 nisu uspjeli dogovoriti oko nastavka suradnje, klupu Puljana preuzeo bi španjolski trener Mario Rosas koji je jesenski dio sezone 2021./22. vodio Šibenik.

No, Garcia je ostao, a to je jako dobra vijest za Istru jer je španjolsko-urugvajski strateg pokazao da zna s mladim igračima, a Žuto-zeleni su u prošloj sezoni u trenucima igrali dosta dopadljiv i napadački nogomet.

Nadamo se da je tome pridonijela i Germania koja je sponzor pulskog prvoligaša.



Tagovi

Istra 1961Prva HNL

Ostale Vijesti