foto: Fenerbahce
foto: Fenerbahce

Livi osvaja Tursku: "Izgradio je zid na golu, publika ga voli, brzo je postao zvijezda"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 10:19

Za dva dana branit će protiv četvorice suigrača iz Fenerbahcea.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju za dva dana očekuje prva od dvije ključne utakmice kvalifikacijskog ciklusa za Europsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Njemačkoj. Hrvatska će u četvrtak na Opus Areni u Osijeku dočekati Tursku, dok će u nedjelju gostovati kod Walesa.

Dvoboj protiv Turske, osim što će biti izravan duel za prvo mjesto u skupini, bit će i prilika da Dominik Livaković nastupi protiv nekih od svojih novih suigrača. Livaković je krajem prijelaznog roka prešao u Fenerbahce i nije mu dugo bilo potrebno da stekne status ljubimca navijača. Ali i medija, koji jako cijene njegova sjajna izdanja na vratima.

Jedan od najuglednijih sportskih medija u Turskoj - Fanatik - posvetio je jedinici hrvatske reprezentacije nekoliko lijepih rečenica, kojima su sumirali dosadašnji Livakovićev učinak u momčadi iz najmnogoljudnijeg europskog grada.

"Livaković je izgradio zid na golu Fenerbahčea, trener Ismail Kartal mu vjeruje i svaki put kaže da je Hrvat njegov prvi izbor. Iznenadio je sve kad je primio dva gola protiv Antalyaspora, ali od tad je primio samo još jedan gol. Publika ga voli, aplaudira mu, jako brzo je postao zvijezda", navode u Fanatiku.

Livaković je ukupno skupio šest nastupa za Fenerbahce, primio je tri pogotka, ali i nanizao četiri utakmice bez primljenog gola. Nadamo se da će istu formu nastaviti i u četvrtak, kada će mu prijetiti suigrači Ismail Yüksek, Irfan Can Kahvei, Samet Akaydin i Ferdi Kadioglu, Fenerov kvartet koji se našao na popisu novog izbornika Turske Vincenza Montelle. (I.M.)





Tagovi

Dominik LivakovićFenerbahçeturska nogometna liga

Ostale Vijesti