REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Leteća tvrđava: Nesuđeni branič Dinama kao slobodan igrač prešao u Union Berlin (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.05.22. | 12:28

Ovog siječnja su brojni hrvatski i strani mediji pisali o njegovom mogućem dolasku u Zagreb, Plavi su navodno za njega ponudili dva milijuna eura, a osim Dinamovog spominjao se interes Napolija i Rangersa,

Stasiti nizozemski branič surinamskog podrijetla, Danilo Doekhi, od sljedeće će sezone braniti boje Union Berlina. Doekhi će put njemačke metropole kao slobodan igrač budući da mu za 45 dana ističe ugovorna obveza s Vitesseom, klubom čiji je član posljednje četiri godine i gdje je dobrim igrama dogurao do statusa kapetana.

Doekhi je prije dolaska u Vitesse dvije godine bio član Ajaxa, a član Kopljanika nije postao samo putem rodbinskih veza (njegov ujak je Winston Bogarde, nekadašnji igrač, a danas pomoćni trener Ajaxa) već zbog iznimne kvalitete. No, iste u Ajaxu ne nedostaje, a nakon što se nije uspio nametnut u prvoj momčadi prihvatio je poziv Vitessea koji je za njegove usluge izdvojio 250 tisuća eura.

Njegova tržišna vrijednost je postepeno rasla te na kraju stigla do tri milijuna eura koliko je 'težak' danas. No, Vitesse na njemu neće ništa zaraditi, a iako se zimus pisalo da ga osim Dinama žele još Napoli i Rangers. Doekhijev 'forte' je sjajna igra u zraku, a nizozemska inačica Opte izračunala je da nitko u Erediviziji ove sezone nije imao više osvojenih zračnih duela od njega.

Krajem ljetnog prijelaznog roka pojavila se vijest da je Dinamo poslao ponudu za Doekhija u visini od dva milijuna eura, ali to nikad nije potvrđeno, usprkos tome što je ona potekla od poznatog talijanskog novinara specijaliziranog za transfere, Gianluce Di Marzija. Ovog siječnja se interes Union Berlina nije spominjao, a ispada da su Nijemci bili najkonkretniji pa je tako 23-godišnji stoper na kraju odlučio otići put Bundeslige.



Tagovi

Danilo DoekhiVitesseUnion BerlintransferiDinamo Zagreb

Ostale Vijesti